7–12 år

Teater

Musik

Titta Hamlet

Pågår till 26 november

Orionteatern

Orionteatern har genom åren samarbetat flera gånger med Barbro Lindgren, älskad och prisad författare. När Orionteatern nu fyller 40 år är det en självklarhet att återvända till Barbro Lindgrens fantastiska värld och med kärlek och allvar bjuda in den yngre och den äldre publiken till vårt teaterhus.

Den här gången tar Orionteatern sig an det största av alla dramer och den minsta av alla böcker, pekboken Titta Hamlet. Barbro Lindgren och Anna Höglund har med ytterligt kortfattad text beledsagad av fantasieggande bilder skapat ett sorgespel för alla åldrar.

Det är vuxenvärlden mot barnen. Det är hemligheter bakom tunga gardiner, det är kärlekslöst. Och kärleksfullt. Hamlet har en enda vän, Ofelia. Båda offras i de vuxnas kamp om makt och ära.

Gradängen monteras ned för att hela teaterrummet ska kunna användas som spelplats och en ensemble som består av mimare och skådespelare förverkligar pekbokens mysterier och grymma skeenden på scenen.

Som alltid är Barbro Lindgren solidarisk med barnen, de försvarslösa. Utan sentimentalitet målar hon i korta textfragment fram en bild av ett hårt samhälle som inte står ut med svaghet. Ett samhälle utan mänskliga, och barnsliga värderingar.

Läs mer:

Jacob Lundström: Här är tio föreställningar att se fram emot i höst – DN

Leif Zern: Jag längtar till en Hamlet som inte finns – DN

Barbro Lindgren får De Nios stora pris – DN

Barbro Lindgren och Anna Höglund: Titta Hamlet – DN

När

23 september 2023 – 26 november 2023

Pris

Barn 7 till 12 år – 150 kr
Ungdom 13 till 25 år – 160 kr
Vuxen – 295 kr
Studerande – 220 kr
Pensionär – 260 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 76 (hållplats: Ljusterögatan), Buss 3 (hållplats Gotlandsgatan), T-bana, grön linje (hållplats Skanstull).

Annonser:

Annonser: