3–15 år

Film

Tomboy

9 april

Filmhuset

Prisbelönad coming-of-age film av uppmärksammade Céline Sciamma (Porträtt av en kvinna i brand, 2019) om tioåriga Laure som tillsammans med sin familj flyttar till ett nytt bostadsområde. Laure lär snabbt känna barnen i grannskapet – men för dem presenterar hon sig som en pojke vid namn Michaël, ett val som flera i hens närhet har svårt att förstå. Ett kärleksfullt verk om könsidentitet och allas rätt att få vara den de är.

Regi: Céline Sciamma, 2011, USA, 1 tim 24 min, franska, svensk text, 35 mm, bildformat: 1.85:1, barntillåten. Visningsmaterial från Svenska Filminstitutets filmarkiv.

Unga Cinemateket:
Unga Cinemateket är filmhistorien för unga. På söndagar klockan 14.00 visas allt från svenska klassiker och välkända storfilmer till stumfilm med pianoackompanjemang. Alltid med fri entré för alla under 15 år. I Filmhuset finns också ett kafé med fika, snacks och enklare mat.

I vuxet sällskap är filmer från 7 år tillåtna för barn under 7 år och filmer från 11 år tillåtna från 7 år. Missa inte att alla under 15 år även går gratis på övriga filmer i programmet, när åldersgränsen tillåter!

En bokningsavgift på 10 kronor utgår vid köp på webben, avgiftsfritt vid köp i kassan i Filmhuset.

När

Söndag 9 april kl. 14.00.

Pris

Gratis för barn upp till 15 år. Ordinarie pris 100 kr.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 1, 4, 76 eller tunnelbana till Karlaplan och en liten promenad ner mot Gärdet.