Från 5 år

Musikal

Trollkarlen från Oz

10 feb–30 apr

Intiman

Äntligen får vi presentera den legendariska familjemusikalen och det mest magiska äventyret av de alla – Trollkarlen från Oz.

Över tio generationer har vuxit upp med att älska denna klassiska berättelse om det förtrollade landet Oz. Först som en älskad barnbok, sedan som en ikonisk Hollywoodfilm och sist men inte minst succémusikalen som spelats för utsålda hus världen över.

I denna magiska berättelse möter vi Dorothy och hennes hund Toto som mitt i en storm hamnar i en tornado och blåser bort till Landet Oz. För att kunna ta sig hem till Kansas igen får Dorothy ett råd av en god häxa att hitta och besöka trollkarlen, endast han kan hjälpa henne hem. På vägen till trollkarlen möter hon ett fegt lejon på jakt efter mod, en plåtman på jakt efter ett hjärta, en fågelskrämma på jakt efter en hjärna. Dessa fyra utsätts för spännande äventyr och får tillsammans kämpa mot den elaka häxan för att nå dit de vill.

Det här är en show för hela familjen fylld med magi, kittlande humor, musikaliskt äventyr med odödlig musik och en av de största hitlåtarna i musikhistorien – ”Over the Rainbow”.

Föreställningslängd: ca 2 h och 30 min inkl. paus.
Rekommenderad ålder: från 5 år, eller allt efter barnets teatervana. Biljett gäller för alla oavsett ålder.

När

10 feb–30 apr 2023

Pris

Från 395 kr för barn och från 595 kr för vuxen. Barnpris tom 15 år.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

T-bana: Odenplan
Pendeltågsstation: Odenplan
Buss: 2, 4, 6, 50, 53, 61, 67, 72, 507, 515, 516, 526, 565