Alla åldrar

Film

Unga Cinemateket: Bernard och Bianca

20 november

Filmhuset

Föräldralösa barnhemsflickan Penny kidnappas av den galna Madam Medusa som bor på en flodbåt i Louisianas träskmarker. Hon är i desperat behov av ett barn som är lagom stort att firas ner i en brunn där världens största diamant, Djävulsögat, ska finnas.

Penny, som vaktas av två glupska krokodiler, skickar iväg en flaskpost med en vädjan om räddning som når medlemmarna av mössens internationella räddningstjänst HJÄLPA i New York. Kavata Bianca och räddningstjänstens blyge vidskeplige portvakt Bernard åtar sig att försöka rädda flickan. Tillsammans ovanpå albatrossen Orvilles rygg beger de sig mot Djävulsbukten för att frita Penny. Ett uppdrag som visar sig vara svårare än de trott.

Bernard och Bianca ingår i temat ”Unga Cinemateket – Filmhistorien för unga”. På söndagar klockan 14.00 visas allt från svenska klassiker och välkända storfilmer till stumfilm med pianoackompanjemang. Alltid med fri entré för alla under 15 år. I Filmhuset finns också ett kafé med fika, snacks och enklare mat.

I vuxet sällskap är filmer från 7 år tillåtna för barn under 7 år och filmer från 11 år tillåtna från 7 år. Missa inte att alla under 15 år även går gratis på övriga filmer i programmet när åldersgränsen tillåter.

När

20 november kl 14

Pris

Vuxna 100 kr, barn under 15 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 1, 4, 76 eller tunnelbana till Karlaplan och en liten promenad ner mot Gärdet.