Från 7 år

Film

Unga Cinemateket: Den oändliga historien

6 november

Filmhuset

Tioåriga Bastian saknar sin bortgångna mamma. Han mobbas av sina klasskamrater och pappan förstår honom inte. Jagad av skolans plågoandar tar Bastian en morgon sin tillflykt till ett antikvariat och stöter där på en gammal bok, ”Den oändliga historien”, som den grinige affärsinnehavaren vresigt varnar honom för. Driven av nyfikenhet ”lånar” Bastian boken utan ägarens vetskap, tar med den till skolans vind och börjar läsa.

Genom boken förflyttas han till Fantásien, som hotas av Ingentinget som håller på att förgöra hela landet. Invånarna skickar ut den unga krigaren Atreju på ett viktigt men farligt uppdrag: att sätta stopp för Ingentinget och samtidigt försöka hitta ett botemedel mot den allvarliga sjukdom som drabbat landets kejsarinna. Uppdraget leder honom på en resa med mäktiga orakel, drakar, racersniglar och farliga stenbitare.

Den oändliga historien ingår i temat ”Unga Cinemateket – Filmhistorien för unga”. På söndagar klockan 14.00 visas allt från svenska klassiker och välkända storfilmer till stumfilm med pianoackompanjemang. Alltid med fri entré för alla under 15 år. I Filmhuset finns också ett kafé med fika, snacks och enklare mat.

I vuxet sällskap är filmer från 7 år tillåtna för barn under 7 år och filmer från 11 år tillåtna från 7 år. Missa inte att alla under 15 år även går gratis på övriga filmer i programmet när åldersgränsen tillåter.

När

6 november kl 14

Pris

Vuxna 100 kr, barn under 15 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 1, 4, 76 eller tunnelbana till Karlaplan och en liten promenad ner mot Gärdet.