Alla åldrar

Film

Unga Cinemateket: Det stora äventyret

16 oktober

Filmhuset

En ny dag är i vardande. Behaglig fågelsång kungör den tidiga morgontimmen och majestätiska helbilder över sjö och skog växlas med närbilder på skira daggdroppar och spindelnät. En rävmamma som stulit en höna återvänder till sina hungriga ungar i lyan. I viken leker uttrarna och dyker efter fisk. Strax intill vittras en lokatt på jakt efter föda.

I närheten lurar också bonden Kvast-Emil med sin bössa och dynamit. Från bondens lömska yxa räddar barnen Anders och Kjell uttern Utti, gömmer honom i en bur på vinden och använder veckopengen till strömming istället för godis. Årstider kommer och går och tids nog är det dags att ta farväl. Naturen är skön men också grym, eller som berättarrösten förklarar: ”i skogen är sorgen kort, där återfinner alltid livet snabbt sin väg”.

Det stora äventyret ingår i temat ”Unga Cinemateket – Filmhistorien för unga”. På söndagar klockan 14.00 visas allt från svenska klassiker och välkända storfilmer till stumfilm med pianoackompanjemang. Alltid med fri entré för alla under 15 år. I Filmhuset finns också ett kafé med fika, snacks och enklare mat.

I vuxet sällskap är filmer från 7 år tillåtna för barn under 7 år och filmer från 11 år tillåtna från 7 år. Missa inte att alla under 15 år även går gratis på övriga filmer i programmet när åldersgränsen tillåter.

När

16 oktober kl 14

Pris

Vuxna 100 kr, barn under 15 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 1, 4, 76 eller tunnelbana till Karlaplan och en liten promenad ner mot Gärdet.