Från 7 år

Film

Unga Cinemateket: Laputa – slottet i himlen

23 oktober

Filmhuset

En robot faller ner från himlen och legenden om det flygande öriket Laputa upphör att vara en saga och blir en mystisk verklighet att utforska och exploatera. Runt flickan Sheetas hals hänger en magisk sten som på något sätt hör ihop med ön. Stenen får henne att sväva, men den blir också ett hot då både pirater och militärer vill ha den i sin ägo.

På flykt undan den gåtfulla agenten Muska stöter hon ihop med föräldralösa pojken Pazu som sluter upp vid hennes sida och hjälper henne att fly. Långsamt börjar det gå upp för Sheeta vem hon verkligen är och varifrån hon kommer. När hon åter blir tillfångatagen förstår hon vilken kraft både hon och stenen besitter.

Laputa – slottet i himlen ingår i temat ”Unga Cinemateket – Filmhistorien för unga”. På söndagar klockan 14.00 visas allt från svenska klassiker och välkända storfilmer till stumfilm med pianoackompanjemang. Alltid med fri entré för alla under 15 år. I Filmhuset finns också ett kafé med fika, snacks och enklare mat.

I vuxet sällskap är filmer från 7 år tillåtna för barn under 7 år och filmer från 11 år tillåtna från 7 år. Missa inte att alla under 15 år även går gratis på övriga filmer i programmet när åldersgränsen tillåter.

När

23 oktober kl 14

Pris

Vuxna 100 kr, barn under 15 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 1, 4, 76 eller tunnelbana till Karlaplan och en liten promenad ner mot Gärdet.