Alla åldrar

Film

Unga Cinemateket: Moderna tider

30 oktober

Filmhuset

Under den av arbetslöshet präglade depressionen försöker Charlie Chaplins lille luffare tjäna sitt uppehälle genom jobb på fabriken där arbetstakten ständigt höjs och en lunchmatningsmaskin testas för att höja produktiviteten ytterligare. Men människor är inte maskiner och den lille luffaren drivs till galenskap och hamnar på mentalsjukhus.

Väl ute råkar han hamna i bräschen för ett demonstrationståg och åker som följd i fängelse, men kommer ut tidigt på grund av gott uppförande. Strax därpå anställs han som nattvakt på ett varuhus och Chaplin får i en hisnande scen visa prov på sina fenomenala rullskridskotalanger. Slutligen dyker han upp som sjungande kypare på en restaurang.

Moderna Tider ingår i temat ”Unga Cinemateket – Filmhistorien för unga”. På söndagar klockan 14.00 visas allt från svenska klassiker och välkända storfilmer till stumfilm med pianoackompanjemang. Alltid med fri entré för alla under 15 år. I Filmhuset finns också ett kafé med fika, snacks och enklare mat.

I vuxet sällskap är filmer från 7 år tillåtna för barn under 7 år och filmer från 11 år tillåtna från 7 år. Missa inte att alla under 15 år även går gratis på övriga filmer i programmet när åldersgränsen tillåter.

När

30 oktober kl 14

Pris

Vuxna 100 kr, barn under 15 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 1, 4, 76 eller tunnelbana till Karlaplan och en liten promenad ner mot Gärdet.