Alla åldrar

Film

Unga Cinemateket: Stora stygga räven

27 november

Filmhuset

Stora stygga räven består av tre kortfilmer om djuren i och omkring en bondgård och binds ihop av en ramberättelse på en teaterscen där räven – som i själva verket inte är så stygg som titeln låter påskina – är konferencier.

I den inledande berättelsen försöker grisen skydda sina odlingar från de mer impulsiva grannarna, kaninen och ankan, när en bäbis plötsligt dimper ner från skyn. Då storken som skulle leverera barnet till föräldrarna påstår sig vara skadad tar bondgårdsdjuren på sig den viktiga uppgiften.

I film nummer två misslyckas räven med att fånga en höna och stjäl i stället några ägg. Men när äggen kläcks tror kycklingarna att räven är deras mamma, som inte har något annat val än att uppfostra dem till … rävar.

I den sista filmen får kaninen och ankan för sig att de dödat tomten och bestämmer sig för att själva axla rollen som julens fader.

Stora stygga räven ingår i temat ”Unga Cinemateket – Filmhistorien för unga”. På söndagar klockan 14.00 visas allt från svenska klassiker och välkända storfilmer till stumfilm med pianoackompanjemang. Alltid med fri entré för alla under 15 år. I Filmhuset finns också ett kafé med fika, snacks och enklare mat.

I vuxet sällskap är filmer från 7 år tillåtna för barn under 7 år och filmer från 11 år tillåtna från 7 år. Missa inte att alla under 15 år även går gratis på övriga filmer i programmet när åldersgränsen tillåter.

När

27 november kl 14

Pris

Vuxna 100 kr, barn under 15 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 1, 4, 76 eller tunnelbana till Karlaplan och en liten promenad ner mot Gärdet.