5–8 år

Sportlov

Unicorn Grand Prix

17 feb–3 mar

Livrustkammaren

På sportlovet 2024 anordnar vi Unicorn Grand Prix för alla enhörningsälskare. Ta med din egen käpphäst eller låna här. Passa på att kika in på vår enhörningsutställning eller gå på upptäcktsfärd i museets valv bland rustningar och glittrande dräkter.

Unicorn Grand Prix
Kika in i museets hörsal och var med i vår roliga sportlovsaktivitet. Här pågår nämligen Unicorn Grandprix för fullt! Du kan låna en käpphäst på plats, eller ta med en egen. Ingen anmälan behövs.

Se vår enhörningsutställning!
Du har väl inte missat vår populära familjeutställning om den mytomspunna Enhörningen? Passa på att se den på sportlovet! Hur tycker du att en enhörning ser ut? Liten ponny med vingar eller en vit häst med horn i pannan? Välkommen in i enhörningarnas värld, se historiska föremål med enhörningar och mys i lekhörnan.

Familjevisningar under lovet – Varje dag under lovet klockan 12.00 och 13.00. Du behöver inte förboka visningen.

Följ med på en spännande familjevisning för stora och små i Utställningen om Sveriges kungliga historia. Lär dig om kungar, drottningar, prinsar och prinsessor. Vi tittar på glänsande rustningar, uppstoppade hästen Streiff, kungliga dräkter gjorda av guld, glittrande vagnar och mycket annat. 

Enhörningsworkshop med författaren Jonna Björnstjerna – Söndag 3 mars, klockan 13.00-15.00
Riddarklubben bjuder in till en rolig workshop! Teckna enhörningar tillsammans med den populära författaren och illustratören Jonna Björnstjerna. Kanske känner du igen henne från bokserien om Den underbara familjen Kanin, Godistrollet, De tysta stegen bakom och många fler.

När

17 februari – 3 mars (stängt måndag 19 och 26 februari)

Pris

150 kronor för vuxna och fritt inträde för barn upp till 19 år.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

T-Gamla stan, T-Kungsträdgården.
Buss 2, 53, 57, 76.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: