Från 15 år

Teater

Vem som hon

8 sep–26 nov

Kulturhuset Skärholmen

Hon kämpar. Hon skrattar, vinner, gråter, kaosar, snubblar. Hon går sönder. Hon ställer sig upp. Hon skriker sig hes. Hon kommer gå längre än alla er andra som kommit före henne. Säg mig – vem som hon?

Noor, Joselin, Fatma, Amal och Suad har varit vänner ända sen de fann varandra i lekparken som barn. Många år senare är det platsen de kan samlas och släppa garden. Genom sin podcast försöker de förstå varandra, sina liv och världen de bor i. Den ena blir den andres terapeut när de snackar sig igenom hat, kärlek, våld, föräldraknas, nya Nikes, trakten, kulturkrockar och framtidsdrömmar.

Vem som hon är en historia om systerskap, ambitioner och att växa upp som tjej i orten.

Regissören Affe Ashkar återvänder till Skärholmen i höst efter succén med Snubben lättar på sitt hjärta. Denna gång är det dags för brudarnas berättelser att ta plats på scen i nyskrivna föreställningen Vem som hon med manus av Seluah Alsaati. Karaktärerna är baserade på intervjuer gjorda med tonårstjejer i Skärholmen och västerort, och speglar verkligheten för många av de unga kvinnorna i området. Pjäsen innehåller specialskriven musik av Sai (Labyrint) och artisten Blen.

För lärare

Är du intresserad av att komma med dina elever? Maila saga.nurmi@kulturhusetstadsteater.se

När

Spelperiod: 8 september–26 november 2022

Pris

Ordinarie 60kr
Fri entré för lärare och pedagoger som följer med sin klass.
Grupp på 10 personer eller fler: 50 kr/elev

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Tunnelbanans röda linje till Skärholmen, bussar till Skärholmen.