Gratis

3–12 år

Utomhus

Zirkus Loko-Motiv presenterar Sicklasillen

20–22 juni

Kulturhuset Dieselverkstaden

Monumental skulpturworkshop för barn & unga på Marcusplatsen framför Dieselverkstaden i Nacka.

En Gigantisk Fisk har strandat mitt i Sickla! 20, 21 och 22 juni skapar vi tillsammans en sill i trä. Och kanske en och annan potatis.

En analog lekskulptur som släpper loss och triggar barnens fantasi. En stor lekkoja i form av en fisk, ett flygplan, en vete sjutton vad det är. Zirkus Loko-Motivs erfarna konstnärer handleder bygget tillsammans med barnen och deras föräldrar. Hammare, spik, såg, tyg och plåster finns på plats.

Zirkusen har en mångårig erfarenhet att bygga monumentala skulpturer med barn och vuxna och har medverkat i Stockholms kulturfestival sedan starten.

Medverkande konstnärer
Ylva Törnlund, Torbjörn Berg och Margon Lindberg.

Arrangör
Nacka konsthall/Kulturhuset Dieselverkstaden.

När

20, 21 och 22 juni kl 10-15

Pris

Gratis!

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.