Gratis

Alla åldrar

Djur

Magdakullan

Magdakullan, Näshulta

I idylliska Näshulta ligger gården Magdakullan, ett levande lantbruk med café och restaurang. Här kan du gå en kovandring, köpa ”härproducerat” kött i gårdsbutiken, göra loppisfynd eller bara sitta och njuta av den härliga omgivningen. Eller bo kvar över natten på B&B.


Gårdsbutik, café och restaurang
I det som tidigare var ett stall ligger idag gårdens restaurang, café och butik. Här serveras och säljs det självklart rätter gjorda på det gården producerar och hembakat. På menyn och i butiken finns också delikatesser från andra sörmländska producenter, som till exempel ost, rapsolja, ägg, skorpor och sylt. På fredagskvällar erbjuds after work och à la carte i restaurangen. Väldigt populärt så boka i god tid!

Följ med på en kovandring på gården 
Magda var tidig med ekologisk odling och djurhållning. Idag har man uppfödning av lantrasen rödkullor, som hjälper till att hålla landskapet levande och bidrar till den biologiska mångfalden. Nästan varje lördag året runt när Magdakullan har ordinarie öppet visas rödkullorna upp för intresserade besökare. Ta en promenad till djuren och de som arbetar på gården berättar om kor och kalvar, hagmarker, halm och ensilage. Sommartid går man till en beteshage där djuren är och vintertid hälsar man på rödkullorna och deras kalvar i ladugården. Vandringen tar cirka trettio minuter och är kostnadsfri.


Loppis på Magda NK
Magda NK är ett magasin med gammalt och nytt. Magda magasin är en byggnad uppförd 1881 där spannmålssäckarna nu är utbytta mot möbler, porslin, leksaker, militaria, lampor, kläder och mycket annat.

Övernatta på Magdakullan
Bo kvar i den fina Hultstugan, och känn historiens vingslag i den gamla parstugan med vedeldad spis. Stugan hyrs ut per dygn samt veckovis.

När

30 juni-14 augusti:
Tors 10-16, fredagar-lör 10-22, sön 10-16

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord