11–15 år

Teater

Film och maskering, 11-15 år

Calle Flygare teaterskola

I denna kurs kommer du att lära dig hur du jobbar framför och bakom filmkameran. Du får testa på roller som ingår i ett s.k. ”film-team”. Du kommer även att få lära dig att göra enklare maskeringar och sminkningar samtidigt som du får känna på hur det känns att bli maskerad. Missa inte denna kombinerade kurs i Film och Maskering i sommar! 

Under förmiddagarna kommer vi lägger fokus på smink och maskering. Deltagarna kommer att få lära sig vissa tekniker och få testa att sminka varandra. Frågor så som Hur förändras skådespeleriet när man har ett lösskägg? Förmedlas dina karaktärsdrag lättare genom filmkameran när du är sminkad som gammal eller ung?  kommer vi kunna undersöka under kursens gång.

Under eftermidagen kommer det att spelas in filmer med maskringen som vi har fått på förmiddagen för att skapa olika spännande karaktärer. Observera att alla elever inte kommer att bli sminkade varje dag, utan att vi turas om att sminka varandra. Under filminspelningarna kommer vi att arbeta utifrån olika teman; t.ex. reklamfilm, musikvideo, skräckfilm eller s.k. ”mockumentär”. Vi testar att göra filmer med olika längder och ser på hur detta påverkar filmens innehåll. Under veckans gång provar du på olika roller i filmarbetet; skådespelare, regissör, ljud – och ljustekniker, scenograf, kostymör, scripta och manusförfattare. Till sist kommer du att klippa och redigera ihop det insamlade materialet till ett antal filmer. 

När

1-5 augusti
Mån-fre

Pris

4250 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord