10–12 år

Digitalt

Workshop

Filma som en youtuber

Om kursen

Innehåll och Mål
Idag är det många som vill skapa sig en profil på till exempel Youtube. I denna kurs får du inte lära dig hur du blir känd Youtuber, men du kommer lära dig hantverket bakom att göra film i kortformat och att skapa innehåll som sticker ut i mängden. På denna kurs riktar vi in oss på innehåll, idéer och manus, vi går igenom hur du filmar för att det ska bli så proffsigt som möjligt, och vi går igenom hur du klipper en film för att få till det där knivskarpa resultatet. 

I denna kurs kommer ni själva få skapa en film, från idé till resultat. Du går en kurs i filmskapande, inriktat på kortfilmsformat som kommer ge dig en grund i hur du filmar eget innehåll på till exempel Youtube. Du kommer lära dig hur din film blir proffsigare, tips och trix för att nå ut och hur du tar dig igenom svårigheter som du kan möta på en filminspelning. Arbetet kommer göras i grupper och resultatet kommer vi titta på vid kursens slut. Du får vägledning under arbetets gång och värdefulla lärdomar om bland annat manus, humor, foto, redigering och hur verklighetens filmskapande ser ut.   

Upplägg
Den här kursen kommer inte lägga fokus på hur du blir till exempel en influencer eller youtuber, utan fokus kommer istället ligga på den grundliga kunskapen för att skapa korta filmer; dvs innehåll, idé, manus, upplägg, klippning mm.   

Filmning kommer ske på era egna mobiltelefoner, så det är bra att ni inför kursen har utrymme på era mobiltelefoner. Redigering sker på skolans datorer, så det är också bra om ni är bekanta med överföring av material från mobil till dator. Men ni kommer också få hjälp av kursledaren.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

När

19-22 juni

Pris

1500 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord