9–16 år

Natur

Gröna Dar – för barn med behov av extra stöd

För barn med behov av extra stöd
Vi har under tio år arrangerat sommarlägret Gröna Dar där vi välkomnar barn och unga med funktionsvariationer. I en lugn och stillsam miljö, i mindre grupper och med hög ledartäthet är vi på vackra Kärsögården i sjö nära natur.

Vi erbjuder olika stimulerande och avslappnande aktiviteter med anpassning till varje individ och dess specifika funktionsvariation. Genom anpassade och flexibla men utmanande aktiviteter i skog och mark vill vi ge deltagarna en möjlighet att utvecklas och lämna lägret gladare än vid start. Deltagarna brukar särskilt uppskatta att få åka flytbrygga, paddla kanot, ta det lugnt i hängmattan och utforska naturen tillsammans.

Även de klassiska lägeraktiviteterna såsom bad, laga mat tillsammans utomhus samt våra många lekar och samarbetsövningar brukar vara populära inslag. Vi gör ofta egna varianter på aktiviteter och lekar för att flytta fokus från tävlingsmoment och prestationskrav till samarbete och att ha roligt. Vi tar även tid till samtal, stillhet, vila och återhämtning i gräset eller hängmattan vilket skapar utrymme för lugn och reflektion. Vi ser att nya upplevelser gör att deltagarnas komfortzon utökas och att de vågar sig på fler nya utmaningar och känner att de klarar mer än vad de först tror. Våra ledare har erfarenhet och kompetens av att jobba med just den här målgruppen och är vana att bygga relationer och skapa trygghet och inkludering.

När

Vecka 25-26.

Pris

Deltagaravgift: 1 120 kr/vecka. Medlemsavgift på 200 kr tillkommer.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord