8–14 år

Sportigt

Seglarskola med Sjöhistoriska

Sjöhistoriska museet skall bevara kulturarvet med segling och tillhörande hantverk. Genom en fritidssysselsättning, praktisk och pedagogisk ingång väcker vi intresset för det maritima hos en yngre generation som får att lära sig segling med koppling till vårt historiska arv.

Seglarskolan vänder sig till barn mellan 8 och 14 år och vi har både nybörjarkurser och fortsättningskurser varje vecka. I över 50 år har vi på ett lekfullt sätt utbildat tusentals barn och ungdomar i segling och sjövett. Seglarskolan håller till utanför museet, på Djurgårdsbrunnsvikens trygga vatten. Där lär våra erfarna instruktörer ut seglingens grunder med hjälp av 30 välskötta optimistjollar.

Nybörjarkurs: 
Under nybörjarkurserna lär vi oss seglingens grunder; sjövett, regler, knopar och hur man tar hand om sin båt. Barnen får både lära sig grunderna i segling och prova på själva. Undervisningen sker utomhus men vid sämre väder kan vi gå in i museet.

Fortsättningskurs: 
På fortsättningskurserna har vi en snabb repetition av grundkursen och går sedan in på väjningsregler, lär oss segla i triangelbanor, fler knopar och provar på kappsegling. Liksom under nybörjarkursen pågår all undervisning utomhus men vid sämre väder kan museet användas om undervisningslokal. 

För att få mest ut av fortsättningskursen ska eleven vara bekväm med att segla själv. Om det finns viss osäkerhet trots genomförd nybörjarkurs tidigare år kan det därför vara bra att gå nybörjarkursen ett år till.

Observera att barnen seglar själva i båtarna och måste kunna simma minst 100 meter. Detta gäller båda kursnivåerna.

När

Kurs v 24 (13-17/6)
Kurs v 25 (20-23/6)
Kurs v 26 (27/6-1/7)
Kurs v 27 (4/7-8/7)
28, 29, 30: Inga kurser

Kurs v 31 (1/8-5/8)
Kurs v 32 (8/8-12/8)

Pris

2200-2700 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 69 stannar utanför. Det finns även en stor avgiftsbelagd parkeringsplats.