UC - Birkagårdens ungdomscafe

Birkagården

Senast uppdaterad: 2020-04-22

Beskrivning
Varje tisdag och torsdag är huset öppet för att skapa en mötesplats för ungdomar i en avslappnad och vänskaplig miljö. Vi erbjuder en möjlighet till enklare aktiviteter så som matlagning, brädspel, filmvisning med mera och - kanske viktigast av allt - att bara få ses och umgås på ungdomarnas villkor. Cafet är också öppet där man bland annat kan köpa pizzatoast!

Utöver äntligen torsdag så är det här inte en traditionell ungdomsgård med fasta öppettider och förutbestämda aktiviteter - istället bygger verksamheten på begreppet empowerment! Detta utgår från ungas egna initiativ och engagemang där en formell organisation som Birkagården är med och stöttar med resurser i form av personalstöd och lokaltillgång. Tanken med empowerment är att, när de medverkande ungdomarna vet att de kan påverka sin fritid leder det till positiv aktivitet som de vill delta i.

UC arrangerar under året massa olika evenemang. bland annat DataLAN, birkaloppet och RYKTET, Stockholms fetaste fest för ungdomar! På loven händer det även att vi åker ut till birkagårdens fantastiska kolloö, Ivarsudde

För datum och info följ @UCbirkagarden på Instagram
 

HITTA HIT

850 meter till Sankt Eriksplan (Tunnelbana).
Buss 53 mot Karolinska (Hållplats Norra Stationsgatan).
Tider

Öppettider: öppet fr.o.m. 10/9 2019 tis 17–20, tor 17–20.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen