Utställning: En meter till framtiden

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad: 2019-08-29

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Vad är din dröm? Vilka är dina rädslor? I en tid av smältande isar, brinnande skogar och nerskräpade havger du dig ut på en lång resa. Du färdas genom hoppfulla drömmar, mörka orosmoln och landar till slut år 2069. Vad är det för en värld som möter dig då? Vad har du sett på resans väg?

Med dessa meningar bjöd Kulturhuset Stadsteatern in elvaåringar från hela Sverige att med egna konstverk tolka sin bild av hur de tror att världen ser ut år 2069.  Inget är rätt eller fel, den enda begränsningen var att konstverken skulle rymmas inom en kvadratmeter och att konstnären skulle vara 11 år.

Konstverken presenteras i valfri teknik, vissa barn har jobbat i grupp andra enskilt. Tanken var att inspirera till kreativitet och öppna upp för en fri tolkning av framtiden utan begränsningar.

Genom konsten möter vi både farhågor, rädslor men även uppmaningar om förändring, tilltro och hopp. Vi ser verk av trasiga jordklot, svarta hål, robotar, flygande elbilar, favorithunden och liv på andra planeter.

I utställningen En meter till framtiden får elvaåringen ta plats mitt i centrala Stockholm. Ta chansen att lyssna för de här barnen har något att
Kostnad

Pris: vuxna 40 kr, barn gratis. Fri entré för alla på måndagar.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

på gång just nu

Här kommer några av redaktionens favoriter som man inte får missa!

Till toppen