Utställning: LasseMaja och deckarhistorien

Hågelbyparken

Senast uppdaterad: 2019-09-02

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Med ett 30-tal böcker har författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis skapat LasseMajas detektivbyrå som i dag är de mest populära och lästa barnböckerna i Sverige.  Deckarduon Lasse och Maja är ständigt aktuell med nya mysterier i böcker, tv, bio och scenuppsättningar.

Utställningen inbjuder till upptäckter i LasseMajas värld, med nya äventyr och mysterier att lösa tillsammans med de kända figurerna från böckerna.

Här lyfts en betydande genre inom barnlitteraturen som har varit en viktig väg under lång tid till läsande för barn och unga i Sverige. Sedan 1940-talet har det blivit fler och fler barndeckare och i dag är det den del av bokutgivningen som ökar mest.

Om utställningen:
Datum: 30 september - 13 oktober
Visas på Klockhusvinden en trappa upp från Café Anna Gierz.
Fri entré.
Öppettider samma som Café Anna Giertz.
Vi reserverar oss för ändringar i öppettiderna, se www.hagelby.se för aktuell information.

HITTA HIT

Med bil: 
På E4, välj avfart "146b" mot Tumba och fortsätt vidare på väg nummer 258 som är Hågelbyleden. Efter ca 2 km av vackra ekar och åkrar ligger Hågelbyparken på höger sida. Sökbar väg för navigator är Skrävsta gårdsväg.

Med kollektivtrafik:
Pendeltåg till Tumba station eller tunnelbana till Alby station. Därifrån buss 707/737 och 708/738 som stannar vid vår hållplats "Hågelby".
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen