Vår på Skansen!

Skansen

Senast uppdaterad: 2020-05-28

Beskrivning
Våren är i full gång på Skansen! Björnungar, lamm, lemurer, apor och coola kräldjur är i full rörelse runt om i parken. 

Djuren
I djurparken är det fullt av liv som vanligt. Nu föds det killingar, lamm och kossor – men också björnungar! Du kan se sälar, älgar, lodjur och kanske har några björnungar börjat våga sig ut ur idet. Djurparken håller öppet och du kan passa på att lära dig mer om Skansens djur och artbevarande arbete.

Baltic Sea Science Centre
Skansens östersjöakvarium, Baltic Sea Science Center, är öppet. Passa på att dyka ned i det Östersjön du inte visste fanns! En vårnyhet är att du kan lyssna på en guidad tur när du går genom huset.

Skansen-Akvariet
Lemurerna har kommit ut på Skansen-Akvariet för att njuta av solens strålar. Här kan du även se apor, grodor, spindlar, skorpioner, ormar och ödlor.

Barnaktiviteter
För de minsta finns lekparkerna Ormen, Ekorrparken och Päronparken tillgängliga med försiktighetsåtgärder. Har du planerat att lämna nappen på Lill-Skansen finns en ny plats utomhus där det också går att hämta sitt nappintyg.

Läs om Skansens hantering av och om de försiktighetsågärder som vidtagits med anledning av Covid-19 här. 

HITTA HIT

Buss 67, spårvagn 7, färja från Slussen
Tider

Se hemsidan för öppettider.

Kostnad

Entré: vuxna 140–220 kr, barn 4–15 år 60 kr, barn 0–3 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen