Villa Curiosa

Nationalmuseum

Senast uppdaterad: 2020-03-17

Beskrivning
Tillfälligt inställt på grund av covid-19

Nationalmuseum har tillfälligt stängt utställningen Villa Curiosa samt ställt in all programverksamhet, så som visningar och ateljéverksamhet från 12 mars till och med 14 april.  Museet är fortfarande öppet för besök på egen hand. Här kan du läsa uppdaterad information om vad som gäller för Nationalmuseum med anledning av covid-19.


I en vrå längst in i Nationalmuseum finns ett gammalt skåp. Bakom dörren i skåpet döljer sig ett förunderligt hem, Villa Curiosa, fyllt med samlade minnen, märkliga saker och fantastiska konstverk. Men vem bor där egentligen? Vem har gjort teckningarna? Vems är kavajen i skåpet? 

Villa Curiosa är en sinnlig, absurd och filosofisk utställning för barn som ger nycklar till tolkning och upplevelse av Nationalmuseums samlingar och till konsten i stort. 
Välkommen in!

Platsbiljett
Det är fri entré till utställningen men under helger och under helger och skollov behöver du ha en platsbiljett för att komma in. Max 20 barnbiljetter släpps per pass.

Biljetten gäller per barn. Max 1 vuxen får följa med per barn. Minst 1 vuxen måste följa med per 6 barn.

Biljetterna finns att hämta i entréhallen vid värdstati

HITTA HIT

T-bana: Kungsträdgården. 
Buss 65 stannar utanför museet, flera bussar stannar vid Kar XII:s torg, Kungsträdgården. Se SL för aktuella färdförslag.
Tider

Öppettider: tis–sön 11.15–16.45.

Kostnad

Fri entré. Begränsat antal platser. Biljetterna finns att hämta i entréhallen vid värdstationen.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen