Villa Curiosa

Nationalmuseum

Senast uppdaterad: 2020-08-14

Beskrivning
Villa Curiosa är tillsvidare stängd för allmänheten då det är små och trånga utrymmen i utställningen och många ytor och föremål som besökare normalt får lov, och uppmanas, att ta på. Detta är en åtgärd som vidtagits för att det ska gå att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd.
Utställningen tar dock emot  skolklasser som förbokat skolprogrammet Villa Curiosa och den borttappade kikaren. En klass per dag kan besöka utställningen.

Om utställningen
I en vrå längst in i Nationalmuseum finns ett gammalt skåp. Bakom dörren i skåpet döljer sig ett förunderligt hem, Villa Curiosa, fyllt med samlade minnen, märkliga saker och fantastiska konstverk. Men vem bor där egentligen? Vem har gjort teckningarna? Vems är kavajen i skåpet? 

Villa Curiosa är en sinnlig, absurd och filosofisk utställning för barn som ger nycklar till tolkning och upplevelse av Nationalmuseums samlingar och till konsten i stort. 

HITTA HIT

T-bana: Kungsträdgården. 
Buss 65 stannar utanför museet, flera bussar stannar vid Kar XII:s torg, Kungsträdgården. Se SL för aktuella färdförslag.
Tider

Se hemsidan för öppettider.

Kostnad

Utställningen är tillsvidare stängd. Normalt fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Nu har många museer och kulturarrangörer öppnat upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen