Villa Curiosa

Nationalmuseum

Senast uppdaterad: 2020-04-23

Beskrivning
Med anledning av Covid-19 håller Nationalmuseum tillfälligt stängt tillsvidare. Här kan du läsa uppdaterad information om vad som gäller för Nationalmuseum.

I en vrå längst in i Nationalmuseum finns ett gammalt skåp. Bakom dörren i skåpet döljer sig ett förunderligt hem, Villa Curiosa, fyllt med samlade minnen, märkliga saker och fantastiska konstverk. Men vem bor där egentligen? Vem har gjort teckningarna? Vems är kavajen i skåpet? 

Villa Curiosa är en sinnlig, absurd och filosofisk utställning för barn som ger nycklar till tolkning och upplevelse av Nationalmuseums samlingar och till konsten i stort. 
Välkommen in!

Platsbiljett
Det är fri entré till utställningen men under helger och under helger och skollov behöver du ha en platsbiljett för att komma in. Max 20 barnbiljetter släpps per

HITTA HIT

T-bana: Kungsträdgården. 
Buss 65 stannar utanför museet, flera bussar stannar vid Kar XII:s torg, Kungsträdgården. Se SL för aktuella färdförslag.
Tider

Öppettider: tis–sön 11.15–16.45.

Kostnad

Fri entré. Begränsat antal platser. Biljetterna finns att hämta i entréhallen vid värdstationen.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen