Kul läsning från Barn i stan
Tävlingar
Publicerat 06 Maj 2021 13:52
Flyg som en fågel i sommar. Barn i stan

Flyg som en fågel i sommar

Nu öppnar Sveriges enda vindtunnel utomhus, så missa inte chansen att vara först med att uppleva det helt unika pirret att flyga fritt uppe i luften. Ni kan även vara med och tävla om en flyglektion i sommar för hela familjen! 

Barn i stan ringde upp Cecilia Ustav som ska jobba som flyginstruktör i sommar på Upplevelse.com ute i Danderyd och frågade lite om hennes roliga sommarjobb.

Hej Cecilia! Hur känns det att flyga som en fågel?
Man blir lite av en superhjälte! Det känns verkligen som att man flyger på riktigt, det är en fantastisk känsla av frihet att sväva i luften. 

Går det att flyga oavsett väder?
Ja, det går att flyga i regn också. Eftersom vi har en så stark vind under oss, så blåser regnet bort! 

Hur gammal måste man vara för att testa detta?
Man måste ha fyllt 4 år.

Hur går en flyglektion till?
Vi börjar med en film där man får se lite hur det kommer gå till, sen har vi en muntlig genomgång innan det är dags att sätta på sig flygdräkten, hjälmen och glasögonen. Därefter går vi upp till vindtunneln och så får man flyga, en person åt gången. Först får vi till flygpositionen, fritt svävande i luften, och sedan kan man tillsammans med instruktören få flyga högre upp. 

Vad är den vanligaste frågan ni brukar få?
Kan man råka flyga iväg? Men nej, det kan man inte. Det finns skyddsnät och hela tiden en instruktör bredvid som ser till att hålla upplevelsen trygg och säker.

"Vem har inte drömt om att flyga - nu kan du göra det på riktigt!"

VINN EN FLYGLEKTION FÖR HELA FAMILJEN I SOMMAR!

Tillsammans med upplevelse.com ger vi på Barn i stan dig och din familj chansen att testa att flyga som en fågel. I priset ingår att två vuxna och två barn får vara uppe i luften 2 x 60 skunder var. Värde: 1 596 kr. För att vara med att tävla behöver du svara på frågan nedan och skicka in till oss.

FRÅGA:

Hur starka är luftströmmarna i en vindtunnel?
Svaret hittar du om du snokar runt ordentligt på upplevelse.com.....

Skicka in ditt svar till: tavling@barnistan.se senast den 13 juni. Vinnaren meddelas per mejl eller telefon den 14 juni. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Tävlingen är avslutad. Stort grattis till vinsten familjen Lopez! 

OM VINDTUNNELN

Vad kostar det?
Barn upp till 12 år 299 kr och alla över 12 år 499 kr. Flyglektionen varar i 30 minuter varav du är uppe i luften 2 x 60 sekunder. I priset ingår all nödvändig utrustning, professionell instruktör, säkerhetsgenomgång, flyglektion, försäkring och såklart själva flygningen.

Bra att veta!
Ta på er bekväma kläder, som inte sitter för löst. Utrustning lånas på plats. Gravida personer, eller personer med rygg och axelproblem ska inte flyga. 

Hur bokar jag?
Det bästa är att boka in en tid i förväg via telefon eller mail. Det går också testa Drop-in i mån av plats och betala på plats. 

Var ligger detta?
Gamla landsvägen 30 i Danderyd

Klicka här för att läsa mer! 

Observera att Barn i stan sparar din e-postadress för att skicka nyhetsbrev och information om våra kulturarrangörer. Vill du inte vara med i våra utskickslistor ska du inte delta i tävlingen. Du kan när som helst avregistrera dig från våra register. Läs om hur vi använder dina personuppgifter i vår integritetspolicy och våra användarvillkor för nyhetsbrev.


Till toppen