Familjetips på hav och land i Söderhamn

Sommarlov i Söderhamn – där Hälsingland möter havet.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/05/Skargard-2020-2-1.jpg

I Söderhamn kan du uppleva både äventyr och stillhet, här finns många aktiviteter på både hav och land för dig och hela familjen. Det finns också massor av möjligheter när du vill hitta ut, uppleva äventyr. Upptäck naturen med paddling, fiske, golf, cykling eller vandring. 

Läs mer på visitsoderhamn.se

30 familjetips

På hav och land kan du uppleva äventyr eller stillhet tillsammans med både stora och små följeslagare. Egentligen är det mindre viktigt vad du väljer – spendera tid tillsammans och skapa minnen att leva länge på.

Läs om alla familjetips här!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/05/Skargardsmys_Enskarsorn-e1685448613672.jpg
Ön Enskär är en pärla i skärgården med barnvänliga sandstränder

Det finns 70 sommartips till att upptäcka i Söderhamn. Läs mer här!

Barnvänlig paddling

I Söderhamn finns många härliga paddelturer att ge sig ut på i sommar. Det finns både insjöar och skärgård och här finns många paddelpärlor att upptäcka.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/05/Barnvanlig-paddling-2.jpg
Paddling i Ödmårdens kanotled, med spökbron i sikte

Läs mer om paddling här!

Stenö havsbad och camping

Stenö havsbad och camping är den perfekta platsen för såväl äventyr som stillhet. Här kan ni spendera tid tillsammans och skapa minnen med stora och små följeslagare samt över generationer. Stenö är beläget på en halvö, med sandstränder på båda sidor. Här finns tältplatser, camping och stugor med havsutsikt. Barnvänligt långgrunt havsbad för plask, lek, sommar och sol på stranden, utmana varandra i äventyrsgolf, utforska naturområdet till fots eller från cykelsadeln. Delta i barnklubben Stenö Kids Club där leklystna lekledare bjuder på bus och roliga upptåg eller följ med på Skattjakt eller piratshow med livs levande (men snälla!) pirater.

Läs mer om Stenö havsbad och camping

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/04/Brygghang.jpg

Skärgårdspaket för familjen

Ta med familjen och upptäck Söderhamns skärgård! Badtur till kritvit badstrand, bo i skärgårdsstugor på öar med skärgårdsmys och allt vad det innebär! Här har vi samlat inspiration och tips till just ert skärgårdsäventyr, oavsett om ni vill ladda eller landa under er vistelse så har vi något för alla!

Läs mer här!