Carl Eldhs Ateljémuseum

Museum

Senast uppdaterad: 2020-06-18

Tider

Öppettider: 1–30/9 mån–ons stängt, tor–sön 12–16, 1–31/10 mån–lör stängt, sön 12–16.

Beskrivning
Carl Eldhs Ateljémuseum håller öppet och har tills vidare drop in i museet under öppettid (max 15 personer åt gången som en försiktighetsåtgärd pga. coronaviruset). Läs mer på arrangörens hemsida.

Skulptören Carl Eldhs hundraåriga ateljé med omgivande trädgård är en spännande miljö för alla åldrar. Hundratals skulpturer i olika skala visas som konstnären själv omgav sig med dem. Det naturliga ljuset som silar in från stora fönsterpartier och doften av tjära bidrar till en magisk atmosfär.

Ateljén var Carl Eldhs (1873-1954) arbetsplats i mer än trettio år men samlingen består av verk från alla hans verksamma år. Här finns skulpturer i olika skala, många i gips, några i sten andra i brons. Varierande motiv med bl.a. kända och okända ansikten, enstaka djur och unika objekt. Många av verken i stor skala finns  i offentlig miljö och känns kanske bekanta. Ett teknikskåp, verktyg och lådor med skulpturr

HITTA HIT

Buss 50 hpl Roslagstull
Buss 2 hpl Sveaplan
Buss 515 hpl Norrtull/Sveaplan
Promenad genom parken bakom Sveaplans Högskola (Buss 2, 515). Promenad via Bellevuevägens allé (Buss 50).
Kostnad

Entré: vuxna 100 kr, barn upp till 15 år gratis. Tills vidare drop in i mån av plats (max 15 personer i museet samtidigt).

Info
Bra att veta
  • SkötbordNej
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Nu har många museer och kulturarrangörer öppnat upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen