Carl Eldhs Ateljémuseum

Museum

Senast uppdaterad: 2020-03-19

Tider

Öppettider: 1–31/5 mån–ons stängt, tor–sön 12–16, 1/6–31/8 mån stängt, tis–sön 12–16, 1–30/9 mån–ons stängt, tor–sön 12–16, 1–31/10 mån–lör stängt, sön 12–16. Obs! 19–20/6 stängt.

Beskrivning
Med anledning av Covid-19 ställer Carl Eldhs Ateljé in samtliga planerade program och evenemang i mars och april, såsom påsklovsdagen Se och skapa (4.4) och Kulturnatten (18.4). Läs mer på arrangörens hemsida.

Skulptören Carl Eldhs hundraåriga ateljé med omgivande trädgård är en spännande miljö för alla åldrar. Hundratals skulpturer i olika skala visas som konstnären själv omgav sig med dem. Det naturliga ljuset som silar in från stora fönsterpartier och doften av tjära bidrar till en magisk atmosfär.

Ateljén var Carl Eldhs (1873-1954) arbetsplats i mer än trettio år men samlingen består av verk från alla hans verksamma år. Här finns skulpturer i olika skala, många i gips, några i sten andra i brons. Varierande motiv med bl.a. kända och okända ansikten, enstaka djur och unika objekt. Många av verken i stor skala finns  i offentlig miljö och känns kanske bekanta. Ett teknikskåp, verktyg och lådor med skulpturrelaterade material ger en inblick i hur skulpturerna utfördes.

Museet har insläpp i samband med visning och museets kunniga konstpedagoger delar gärna med sig av sin kunskap.

Barnaktiviteter arrangeras vid bl.a. påsk- och höstlov. Barnspår i museet

HITTA HIT

Buss 50 hpl Roslagstull
Buss 2 hpl Sveaplan
Buss 515 hpl Norrtull/Sveaplan
Promenad genom parken bakom Sveaplans Högskola (Buss 2, 515). Promenad via Bellevuevägens allé (Buss 50).
Kostnad

Entré: vuxna 100 kr, barn gratis. Obs! En visning av museet ingår i entrépriset (30 minuter). Max 30 personer/visning.

Info
Bra att veta
  • SkötbordNej
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen