https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/01/363223-e1709295824880.jpg

Sprillans ny skräck för de minsta

I böckerna om barnen på förskolan Skräckkammaren, eller Skräckis som barnen kallar den, går bara läskiga ungar. Barnen på Skräckis är en helt ny bokserie, författad av några riktiga TV-favoriter.

Foto: Peter Hagström

På Ugglans väg 13, mitt bland husen där människorna bor, ligger förskolan Skräckkammaren. Eller som barnen själva kallar den: Skräckis. Skräckis är som vilken förskola som helst – här har barnen samling, äter mellis, vilar, leker och har kul. Men här går bara läskiga ungar, som älskar att skrämmas, bitas och spöka runt. Och pedagogen kan trolla…

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/01/barnen-pa-skrackis-illustration.jpg
lllustrationerna i böckerna om barnen på Skräckis är skapade av Mattias Andersson.

– I varje bok får vi lära känna en skräckis lite extra och dennes självupplevda svaghet ska visa sig vara en fantastisk styrka. Att vara monster som bits för att man inte kan prata gör en inte alltid så populär, men åh vad bra att ha vassa monstertänder när man blir inlåst i den förbjudna källaren. Vi hoppas att Skräckis ska ge hög igen känning och sprida skräckisdevisen: det är bra att vara speciell, förklarar Ylva Hällen, författare och känd från SVT BARN. Böckerna om Skräckis skriver hon tillsammans med Sara Edwardsson som även hon har lång erfarenhet av att jobba med barnprogram på TV.

– Under denna tid har vi lärt oss massor om både storytelling, pedagogik och inte minst om vår målgrupp. Vi känner i ryggmärgen när något är bra, vi vet vad som går hem och framför allt är vi vana att tänka ur ett barns perspektiv. Det är något vi tycker är superviktigt, att alltid fråga oss vad läsaren skulle tycka. De uttrycksfulla illustrationerna är skapade av Mattias Andersson.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/01/skrackis-bockerna.jpg
Böcker från vänster: Osynliga Boo, Klistriga Bite, Superallergiska Pyro.

Den första boken, Barnen på Skräckis – Osynliga Boo släpptes i början av januari 2022 och under våren släpps ytterligare två uppföljare. Klistriga Bite släpps 28 februari och följs därefter upp av Superallergiska Pyro 28 juni. Böckerna riktar sig till barn i åldrarna 3-6 år.