https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/Bis_header_bok.png

Boktips för barn, 6–9 år

Här har vi på Barn i stan valt ut några bokfavoriter som passar utmärkt både för högläsningsstunden eller barnet som börjat läsa på egen hand. Välj mellan lättare läsning eller längre kapitelböcker.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/boktips-6-9-BIS-1.jpg
Böcker från vänster: LasseMajas Detektivbyrå: Diamantmysteriet, Lisbet och Sambakungen, Dillstaligan: Konstkuppen.

LasseMajas Detektivbyrå av Martin Widmark

Det är väl knappast en lista med boktips utan LasseMajas detektivbyrå? Martin Widmarks omåttligt populära böcker om barnen Lasse och Majas detektivbyrå i den lilla staden Valleby har sålt i fler än 2 miljoner exemplar! Detektivduon tar sig an allt från stulna diamanter till försvunna mumier och vi får träffa på många knasiga och en hel del skumma karaktärer. Perfekt för både högläsning eller för den lilla bokslukaren där hemma.

Lisbet och Sambakungen av Emma Karinsdotter

Lisbet bor med sin farmor Sambakungen och den bistra piratkatten Sixten i ett vanligt hus på en vanlig gata.
Farmor älskar geléhallon, att vinna internationella cykeltävlingar, glassagne, hemliga agentuppdrag och att tantsnuska med sin gamla flickvän, agenten Agatha Fox. Lisbet och Sambakungen är en galen, rolig och normkreativ högläsningspärla! Det är också den första boken i serien om Lisbet och hennes farmor.

Dillstaligan av Jens & Hedda Lapidus

Böckerna om Dillstaligan är fartfylld och rolig läsning för lågstadieåldern av spänningsmästaren Jens Lapidus. Häng med vännerna och ligamedlemmarna Jonathan och Zasha (och snart även Bollan) på galna, kluriga och smarta kupper!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/boktips-6-9-BIS-2.jpg
Böcker från vänster: Klas Klättermus, Kommissarie Gordon: Det första fallet, Underverkligheten.

Klas Klättermus av Thorbjørn Egner

Boken om Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen blev snabbt en kär favorit hos svenska barn när den kom ut 1954 – och den håller precis lika bra idag! Ett bokmåste i alla familjers bokhyllor.

Kommissarie Gordon av Ulf Nilsson

Vänliga, filosofiska och underfundiga småbarnsdeckare om den lite trötta och frusna paddan, kommissarie Gordon, och hans pigga assistent, musen Paddy. Varm, humoristisk visdom av en av Sveriges främsta barnboksförfattare – Ulf Nilsson. Perfekta böcker både att läsa själv eller högt tillsammans!

Underverkligheten av Rasmus Ekerblom

Upptäck hur allt hänger ihop tillsammans! Läs högt för ditt barn och lär er att upptäcka Underverkligheten. Under den vanliga verkligheten gömmer sig atomprickarna, tvål-ålarna och allt det som får världen att fungera. Njut av 20 faktaspäckade och spännande kapitel med vackra illustrationer!