https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/Bis_header_bok.png

Roliga faktaböcker för barn!

Kombinera saga med spännande fakta! Här har vi samlat ett gäng av våra favoritfaktaböcker för vetgiriga barn i olika åldrar. Välj mellan naturfakta, dinosaurier eller härliga avslappningsövningar. Klicka på den blå pluppen för att köpa boken direkt här på sidan.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/faktabocker-tips-bis-1.png
Böcker från vänster: Dinosaurier överallt, Världens första människa, Sagoyoga.

Dinosaurier överallt av Sarah Sheppard

Välkomna till en vanlig torsdag i slutet av kritaperioden! En underbar tid om man är en dinosaurie. Lite mindre underbar om man är ett litet däggdjur. Sarah Sheppards är mest känd för sina faktaböcker för barn som står i en klass för sig! Med kunskap och finurlig humor har hennes underhållande och spännande faktaböcker älskats av hundratusentals läsare i alla åldrar.

Världens första människa av Carin Hjulström & Anders Nyberg

Hur låter det när regnet smattrar, när vargen ylar, när magen kurrar? Världens första människa är en lustfylld och interaktiv faktabok om mänsklighetens utveckling för barn och vuxna tillsammans.

Sagoyoga av Philippa Odevall & Karin Lundström

Mys bland mjuka moln, bli masserad av myror eller prova att vila hjärnan i en vacker blomma. Sagoyoga är en bok med avslappningsövningar för barn med yoga, meditation och massage. En lugnande bok för både stora och små yogisar.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/faktabocker-tips-bis-2.png
Böcker från vänster: Vips i trädet, Bojan och ambulansen, Beppe tipsar!.

Böckerna om Vips av Oskar Jonsson

Livsnjutaren och äventyraren Vips är lite som en modern Plupp och påminner oss om hur enkelt och härligt det kan vara att bara sitta ute på en stubbe och se sig omkring. Men Vips blir förstås aldrig stilla så länge åt gången … Vackra bilderböcker som blandar sagor och spännande fakta om naturen!

Böckerna om Bojan av Johan Anderblad

Blanda fakta och saga! Allt på en lagom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Djuplodande och verklighetsbaserat utan att vara för långt för att högläsas om och om igen!

Beppe tipsar! & Beppe testar! av Beppe Singer

Beppe Singer är kemiläraren som blev barnens favorit som programledare på tv och älskas för sina härliga experiment som alla kan göra. Han har skrivit flera böcker i serien ”Beppe testar” och nu finns även Beppe Tipsar med smarta tips om sånt som är bra att kunna i livet!