Barnens favorit LasseMaja fyller 20 år

Det började med att någon stal diamanter av Muhammed Karat. Sedan har de olika mysterierna avlöst varandra i tjugo år! Vallebys två stjärndetektiver har gått från den ena succén till den andra. I år firar de 20 år!

I samarbete med våra kompisar på Bonnier Carlsen

Martin Widmark och Helena Willis böcker har älskats av barn genom tiderna. Men vad är hemligheten att böckerna blivit så populära?

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/09/Lassemaja20-team.jpg
Bakom bokserien LasseMajas detektivbyrå står författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis. Foto: Thron Ullberg

– För det första gillar man ju en riktigt god deckargåta att försöka klura ut före Lasse, Maja och Polismästaren. Att få lägga pussel och grubbla på vad som egentligen har hänt. Det lilla tävlingsmomentet är spännande. Sedan är det också härligt att få återkomma till en välkänd plats i bok efter bok. Det är mysigt att så väl veta vilka som bor i Valleby som att ha sina egna favoriter att följa. Dessutom är det roligt i Valleby. Martin skriver med en sån jäkla humor! säger Helena Willis.

Ett måste för alla LasseMaja-fans

I samband med 20 års firandet släpps en stor jubileumsbok. I boken finns allt du vill veta om staden Valleby och dess två omåttligt populära detektiver, Lasse och Maja. Här får du bland annat spännande fakta, avslöjande detaljer om invånarna i staden, en guide till alla mysterier, rundvandring i Vallebys fängelse och historien om hur allting började.