Hågelbyparken

Djur & natur

Senast uppdaterad: 2020-04-26

Tider

Öppet dagligen.

Beskrivning
Hågelbyparken i Tumba är ett härligt utflyktsmål för hela familjen bara 20 minuter från stan.

Parken ligger vackert intill sjön Aspen och här är det enkelt att spendera tid.  Här finns stora gräsytor för springiga ben och gott om rum att hitta sin egen plats i solen! Besök djuren på 4H-gården eller lek på vår lekplats. Njut av egen medhavd picknickkorg eller ta en fika på Café Anna Giertz där det också serveras vällagad lunch. 

Nu är Ekorrstigen öppen för sommaren! En upptäckarstig där barnen får använda sina sinnen och balansera på stockar, hitta djur som gömt sig i träden, spela musik på djurens scen och hjälpa ekorrarna vid brandstationen. 

I Hågelbyparken är det alltid aktiviteter och evenemang på gång – om sommaren på vår härliga utomhusscen och på vintern på Klockhusvinden. Se aktuellt program på vår hemsida: www.hagelby.se

Vi ses i Hågelbyparken!

Hågelbyparken ligger i Botkyrka Kommun.

HITTA HIT

Med bil: 
På E4, välj avfart "146b" mot Tumba och fortsätt vidare på väg nummer 258 som är Hågelbyleden. Efter ca 2 km av vackra ekar och åkrar ligger Hågelbyparken på höger sida. Sökbar väg för navigator är Skrävsta gårdsväg.

Med kollektivtrafik:
Pendeltåg till Tumba station eller tunnelbana till Alby station. Därifrån buss 707/737 och 708/738 som stannar vid vår hållplats "Hågelby".
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen