Kraft & Rörelse

Tom Tits Experiment

Senast uppdaterad: 2020-04-27

Tipset är inte längre aktuellt

Beskrivning
Med anledning av omständigheterna kring coronaviruset är Tom Tits Experiment tillfälligt stängt. Här kan du läsa mer. Vi ser fram emot att välkomna er tillbaka till Tom Tits när läget ser annorlunda ut! 

Känn kraften på Tom Tits Experiment! I vår nya utställning Kraft & Rörelse utforskar vi teknikens möjligheter och fysikens fenomen – och använder uppfinningsrikedom och kreativitet för att förstå krafterna som finns runt om och inuti oss. För teknik och fysik finns ju överallt: i hävstänger som gör oss starkare, i hjul som transporterar oss - ja, till och med i magneterna du har på kylskåpet.

Genom både analoga och digitala interaktiva experiment får du testa dina egna tekniska idéer och lösningar. Dessutom bjuder vi på spännande och lärorika experimentshower. Vem vet, kanske upptäcker du nya fenomen du inte tänkt på förut? 

HITTA HIT

Pendeltåg
Pendeltåg går från Stockholms Central cirka var 15:e minut till station Södertälje Centrum.
Därifrån är det cirka 10 minuters promenad till oss via gågatan genom centrum.

Med buss från Stockholm
Du kan enkelt åka med buss till Södertälje Centrum. Flera linjer avgår från Liljeholmens T-banestation. Mer info om tider och avgångar på www. sl.se

Med bil
Från alla motorvägsavfarter är det skyltat med bruna skyltar, märkta Tom Tits Experiment.
Tider

Öppettider: mån–fre 10–17, lör–sön 10–18.

Kostnad

Entré: vuxna 150 kr, barn 3-15 år 120 kr, barn 0-2 år gratis, pensionärer och studenter 120 kr.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

Nu börjar vissa museer och kulturarrangörer att öppna upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med finfina digitala tips ni kan göra hemma från soffan!

Till toppen