https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/12/annie2fotojenskristensson.jpg

Möt Annie 1 & 2!

Intimans uppsättning av den hyllade musikalen Annie kommer tillbaka till våren! Den 14 april är det nypremiär, så missa inte att uppleva grym musik, glädje, dans och några tårar. Barn i stan har träffat de 2 (!) huvudrollsinnehavarna.

ANNIE är historien om den föräldralösa flickan med samma namn som bor på ett barnhem i 30-talets New York. Barnhemmet, som styrs av den stränga Miss Hannigan, är ingen rolig plats och Annie tar varje tillfälle att rymma. Men en dag kommer en kvinna, privatsekreterare Grace Farrel, och erbjuder Annie att få spendera julen hos den rika affärsmannen Oliver Warbucks! Annie får helt plötsligt uppleva helt andra, lyckliga sidor av livet –men har inte gett upp hoppet om att en dag återförenas med sina föräldrar. Med hjälp av en silvermedaljong och ett brev ger hon sig ut på jakt efter sin biologiska mamma och pappa…

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/12/S1A9042_13W.jpg
Annie och de andra föräldralösa barnen på barnhemmet. Foto: Jens Kristensson

I Intimans uppsättning av musikalfavoriten fick inte bara en; utan två lyckliga musikalproffs chansen att dela på rollen som flickan Annie – nämligen Kimberly Rydberg och Juliette Glader! Barn i stan passade på att ställa ett gäng frågor till huvudrollsinnehavarna inför nypremiären. Hur är det att gå i skolan och samtidigt spela huvudrollen i en musikal? Och hur är det egentligen att stå på scen med en hund?

Jag älskar varje sekund på scen i Annie!

Kimberly Rydberg om sin roll som Annie

Den största gemensamma nämnaren när de kommer till Kimberly och Juliette är att de båda älskar sitt jobb. ”Vi är som en stor familj, jag älskar varje sekund på scen i Annie!” säger Kimberly.  ”Det bästa med att dela en huvudroll är att vi lär av varandra och att man har någon att dela upplevelsen med” säger Juliette och fortsätter. ”Om man under repetitionerna ser att den andra gör på något sätt som är inlevelsefullt och uttrycksfullt så kan man bli inspirerad av det. Att Kimberly är så proffsig blir jag inspirerad av!”. ”Vi är olika personer och kan tolka en scen lite annorlunda. Då kan det vara spännande att se hur den andra tolkar den scenen. Vår regissör Kålle Gunnarsson är superbra på att ta fram det bästa ur oss båda!” avslutar Juliette. 

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/12/annie-juliette-kimberly.jpg
Juliette Glader och Kimberly Rydberg som delar på rollen som Annie.

Med på scenen är inte bara den stora ensemblen som består av både sångare, skådespelare och dansare, utan även hunden Sheila. ”Det är jätteroligt” tycker Juliette. ”Sheila är en fantastisk hund med en otroligt duktig tränare Jenny som hjälper oss. I början var det svårt att veta att den skulle agera lika varje gång men så småningom lärde den sig. Med mycket godis som hjälp förstås!” Även Kimberly tycker att det är roligt men även nervöst. ”Man vet aldrig vad som kan hända. Hunden måste både stå på rätt plats och göra samma saker varje föreställning. Men Sheila är jätteduktig!”

På frågan hur det är att gå i skolan samtidigt och om de hinner göra sina läxor svarar båda att det går bra men att man behöver ligga lite före i planeringen. ”Innan repetitionerna börjar är jag extra koncentrerad i skolan och på lektionerna. Då lär man sig mer och lättare och så försöker jag ligga lite före om det går” säger Kimberly. ”Jag ser teatern som en skola också. Där lär jag mig saker som mina kompisar aldrig få göra och det har jag användning för överallt, även i skolan.” Juliette menar att man behöver vara duktig på att planera. ”Man måste prata med sina lärare om vad man missar och vara beredd att plugga även fast man är trött.”

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/12/S1A3476_13W.jpg
"Vi har nog de bästa och coolaste barnen och ungdomarna i rollerna som barnhemsbarn" – Kimberly Rydberg. Foto: Jens Kristensson

Så varför ska man gå och se Annie? Det är enkelt tycker tjejerna! ”För att det är en fantastisk musikal med så mycket fin musik, en otroligt gripande berättelse om hur ett litet barn kämpar för att bli älskad” säger Juliette. Kimberly tillägger ”Sedan har vi nog de bästa och coolaste barnen och ungdomarna i rollerna som barnhemsbarn. De sjunger och dansar fantastiskt! De vuxna i ensemblen är också mina största förebilder och jag känner mig stolt och trygg att få dela scen med detta professionella gäng.”

Annie är tillbaka på Intiman 14 april 2022!