https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/10/Mulle3.jpg

Skogsmulles vinterhinderbana

Parker och lekland i all ära, ibland behövs bara lite snö och en skogsdunge för en riktigt härlig lekdag. Häng med när Barn i stans Kompispatrull testade Mulles roliga vinterhinderbana.

Solen strålar och snön gnistrar när Barn i stans Kompispatrull med mammorna Tatiana och Gabriella, och Tatianas dotter Sophia, 3 år, samt Gabriellas son Mattheus, 8 år, och Mattheus kusin Stella, 9 år, når det vackra naturområdet Alby i Tyresö. Tillsammans ska de för första gången sätta upp och ta sig igenom Skogsmulles vinterhinderbana den här härliga senvinterdagen. De är lika välklädda som taggade på att ta sig an utmaningen och sätter genast igång med förberedelserna. Hemma har de skrivit ut instruktioner till de olika grenarna och plastat in dem för att skydda dem mot väta. Som enda tillbehör har de tagit med sig ett enkelt rep.

Jag gillade att göra snöänglar, men det roligaste och svåraste var att gå balansgång.

Sophia, 3 år

När det är dags att börja läser Tatiana instruktionerna högt för att även den yngsta deltagaren ska förstå, och tillsammans går de sedan igenom varje gren, iordningställer tillbehör såsom start- och målmarkeringar och placerar ut det tillhörande instruktionsbladen intill varje station. Sedan är det dags att köra igång!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/10/Mulle2.jpg
Mattheus och Stella bygger ett torn av snö.

Första utmaningen innebär att bygga ett torn. Mattheus konstaterar snabbt att det är kramsnö och föreslår till allas stora glädje att de ska bygga tornen av snö. En pinne står redan nedstucken i marken för att man ska kunna hålla koll på vilket som blir det högsta tornet, sedan sätter de igång. Under tjo, tjim och glada hejarop byggs det så att den kalla snön skvätter kring sällskapet. Mattheus och Stella hamnar snart i ledning, lilla Sophia kämpar tappert för att få snön att hålla ihop i sitt torn. Mamma Tatiana berömmer:

Jag gillar när man med enkla medel kan få till en riktigt rolig stund, och det tyckte jag var precis vad den här hinderbanan lyckades med.

Mamma Gabriella

– Titta vad högt du kan bygga!

Vid nästa station ska det balanseras. Barnen har hittat en stock som är alldeles lagom lång, smal och svår att ta sig över. Med armarna ut från kroppen som balansmotvikt kilar de smidigt över, en efter en, men när det blir dags för mammorna, som både har större fötter och mer otränat balanssinne blir det en större utmaning.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/10/Mulle1.jpg
Barnen hittar en perfekt stock som de kan öva balansgång på.

– Heja mamma, du kan! ropar Mattheus medan Gabriella skattande försöker ta sig över till andra sidan utan att falla av.

Under den dryga timme som hinderbanan pågår är humöret på topp bland alla inblandade. Med stor entusiasm betar de av gren för gren; hoppar, kryper, kastar och bygger. Sista utmaningen blir att kasta prick, och när skratten skallar högt över skogen samtidigt som snöbollarna står som spön i backen mot det egenbyggda målet av kvistar och grenar blir det tydligt att flera i sällskapet hittat sin absoluta favoritgren.

Det var roligt att mamma var med också.

Mattheus, 8 år

När sista kampen är avklarad samlas de rödrosiga barnen och deras mammor i en stor gruppkram vid målgången. Sedan slänger de sig ner på marken och avslutar med att göra varsin ängel i snön innan de tillsammans går hemåt för att värma sig och njuta varm choklad och bullar. Det råder ingen tvekan om att de alla är nöjda och glada med dagens aktivitet och den gemensamma stunden av frisk luft, skratt och rörelse.

Annonser: