Kul läsning från Barn i stan
Bloggigt
Publicerat 10 December 2018 08:00

Rädda världen på spännande vandring

I samband med att Maria Gripes älskade roman Tordyveln flyger i skymningen fyllde 40 år invigdes ett nytt ljudspår på Medelhavsmuseet som heter Jakten på guldskarabén och som bygger på Gripes historia. Ljudspåret är både spännande och faktarikt och kan liknas vid dramatiserad radioteater där vad som helst kan hända ...

foto: MedelhavsmuseetBesökaren lyfter telefonluren. Det är först tyst en kort stund. Sen hörs en tvekande, lite
spöklik damröst: Tordyveln… Den gyllene skarabén… Vi måste hitta skalbaggen! Annars är det ute med oss alla. Följ skalbaggarna, de leder dig rätt. Och vad du än gör - håll hårt i bandspelaren!

I Jakten på guldskarabén får ni uppdrag att tillsammans med 11-åriga Egyptenexperten Nadia hitta museets försvunna guldskabaré. Kommer den inte tillrätta så kommer den underjordiska ormen Apophis att svälja solen och det blir ingen ny morgondag. Ni löser mysteriet genom att följa ledtrådar och lösa uppgifter runt om i museet.
 
Förutom ett spännande äventyr bland museets egyptiska föremål kommer ni också bland annat att få veta hur gammal Tutanchamon var när han dog och vad en hjärtskarabé är för något.

Lyssna på ett utdrag ur ljudspåret
 

Spåret innehåller sammanlagt 10 stationer och med hjälp av ledtrådar ni får längst ljudvandringen ska man lösa en sifferrebus. Ett perfekt uppdrag på jullovet! Vandringen rekommenderas från 7 år. 
 
Rösterna görs av bl.a skådespelarna Shebly Niavarani och Olivia Almgren. Lina Svanberg har producerat ljudvandringen.

Kartan hämtar du på museet men du kan redan nu spana in den här!

Jakten på guldskarabén är ett samarbete mellan Medelhavsmuseet och Bonnier Carlsen.
 


Till toppen