https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/05/header-sommar-var-1.png

Utomhusexperiment du inte får missa i sommar!

Tom Tits Experiment är inte enbart ett fyravåningshus fyllt till bredden med roliga inomhusaktiviteter. Här hittar ni även den stora experimentparken! Ett självklart besöksmål för den som vill utforska och njuta av sommarvärmen på samma gång. Men vad får man inte missa i parken egentligen? Vi har listan!

7 experimentmåsten i parken

1. Vattenraketen

Vattenraketen är ett experiment som visar Newtons tredje rörelselag. Här handlar det om att kunna skjuta iväg en vattenraket så att den når plingan högst upp på Tom Tits tak. Det finns dock en liten risk att du blir blöt när raketen skjuts iväg!

2. Jojon

Sväva bland trädtopparna med hjälp av jojon! Känn dig fri när du lyfter från marken. Kan du göra en piruett när du är högst uppe?

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2024/06/ett-barn-som-hanger-scaled-e1719388667637.jpg
Hur högt upp i jojon vågar ni er?  Mekaniken kan dra dig hela fyra meter upp i luften!

3. Självfallet

Känn tyngdlösheten när du faller fritt från vårt 15 meter höga torn i självfallet. Vi utlovar med detta experiment både fjärilar i magen, skratt och en fin utsikt över Södertälje!

4. Cykla på lina

Visst låter det omöjligt? Men det går faktiskt! För dig som inte är höjdrädd kan prova på att cykla på lina. Vi utlovar en annorlunda aktivitet som du sent kommer glömma!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2024/06/tva-barn-cycklar-1-scaled.jpg
Att cykla på lina kan låta som en omöjlighet, men inte på Tom Tits!

5. Blöta klockfontänen

Inne i klockfontänen kan du stå omringad av vatten, utan att bli blöt – perfekt en varm sommardag. Det är faktiskt Vattnets ytspänning som gör att vattnet håller ihop i form av en kupol.

6. Musikgymmet

Rörelse är avgörande för vår hälsa och välbefinnande. I musikgymmet kan du inte bara träna, utan också utforska din kreativitet genom att skapa rytmer och musik samtidigt! Det kallar vi träning på ett roligt sätt!

7. Guldvaskningen

En vaskpanna och ett gott tålamod är allt som behövs. Guldets densitet gör att det hamnar under sand och grus i vattnet och det är själva principen för vaskningen. Det guld du lyckas vaska fram får du gärna behålla!