Alla åldrar

Utomhus

Sommarlov på Tom Tits Experiment

Pågår till 31 augusti

Tom Tits Experiment

När sommarlovet närmar sig öppnar vi på Tom Tits Experiment upp för en spännande värld av upptäckter utomhus. Sommarlovsaktiviteter hos oss passar för alla barn och unga som är nyfikna på naturvetenskap och teknik. Så letar du saker att göra under sommarlovet, har du kommit helt rätt!

Aktuellt under sommarlovet
Från mitten av juni kommer du även kunna ta del av vårt tema ”träna som en astronaut” ute i parken. Utöver våra parkexperiment utökas också parken med nya experiment och aktiviteter kopplat till temat så som stockbanan, stringmaze och samarbetsbanan. Du kan också njuta av lättare måltider och glass i vårt parkcafé. 

Utomhusexperiment i Södra parken
Vårt stora utomhusområde, Södra parken, förvandlas under årets varmare månader till ett vetenskapligt lekland. Där kan både barn och vuxna utmana sig i olika experiment. Södra parken är en perfekt destination för roliga aktiviteter under sommarlov med barn. Här finns mycket kul att göra och upptäcka, inte minst: cykla på lina, snurra runt i centrifugen, utforska energiskogen eller vibrera med ljudstenarna. Genom att cykla på lina kan ni uppleva cirkuslivet på ett säkert sätt. Cykeln är specialdesignad och utrustad med en motvikt som sänker tyngdpunkten. På så sätt får ni möjlighet att utmana balansen på ett helt nytt sätt. Här kan hela familjen utmana varandra i vem som vågar cykla hela sträckan.

Ett annat omtyckt experiment i Södra parken är centrifugen. Den tar er på en snurrig färd där ni pressas mot väggen av centrifugalkraften. Det skapar en helt unik känsla av tyngdlöshet.

I Södra parken kan ni också utforska energiskogen. Där får ni lära er mer om vad en energiskog egentligen är för något och hur vi gör för att omvandla träd till energi. Den som är riktigt äventyrslysten kan prova sin lycka i guldvaskningen. På klassiskt vis får ni prova på att vaska fram guld och hittar ni något får ni ta med det hem.

För en fascinerande demonstration av fysikens lagar kan ni prova på att slå på ljudstenarna som finns i Södra parken. När ni slår på stenarna kan ni höra hur vibrationerna omvandlas till ljusvågor som sprider sig i luften.

Norra parken
I Norra parken finns det fler aktiviteter att göra under sommarlov för barnfamilj. Vindträdet lär er om hur ett vindkraftverk fungerar. På vippbryggan kan hela familjen samarbeta i ett experiment som går ut på att hitta jämviktsläge.

De här experimenten är bara några av alla sommarlovsaktiviteter som vi har i våra parker. Vårt utomhusområde är med andra ord fyllt av spännande aktiviteter att göra på sommarlovet med barn, men det finns också mängder med experiment att utforska inomhus.

Sommarlovsaktiviteter inomhus
Inne i vårt stora Tom Tits Experiment science center väntar fyra våningsplan med roliga upplevelser. Här finns experiment för både små och stora barn. Även de vuxna i familjen hittar utmanande och lärorika experiment.

Blixtskaparen är ett av våra mest omtyckta experiment inomhus. Här får ni lära er mer om hur väderfenomenet blixtar fungerar. Experimentet går ut på att ni laddar upp två klot till dess att det blir en urladdning som skapar blixtar.

Inomhus finns också experiment där ni lär er mer om till exempel elektromagnetism, DNA, dominoeffekten och mycket mer.

Roliga saker att göra på sommarlovet
Att välja Tom Tits Experiment för sommarlovsaktiviteter i närheten av Stockholm innebär att hela familjen får en dag fylld av lärande och äventyr. Vi erbjuder en unik miljö för barn och vuxna att tillsammans utforska världens underverk. Här kan ni väcka ert intresse för teknik, fysik och naturvetenskap.

Tom Tits Experiment passar för både små och stora barn och ni behöver inga förkunskaper för att kunna ta del av alla våra experiment. Vi ser fram emot att bjuda er på ett sommarlov fyllt av upptäckter.

Förboka era biljetter under sommarlovet
Tänk på att du kan köpa biljetter i förväg för att säkra din plats hos oss. Det är extra viktigt under lov och helger då vi har högre tryck än vanligt. Funderar du på hur du enklast hittar till oss har vi samlat olika resvägar. Välkommen till oss på Tom Tit!

När

1 juni – 31 augusti. Öppet varje dag 10-17,

Pris

Förköp: Vuxen 240 kr, barn 3-15 år 190 kr, barn 0-2 år fri entré, pensionär 215 kr, student 215 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Pendeltåg går från Stockholms Central cirka var 15:e minut till station Södertälje Centrum. Därifrån är det cirka 10 minuters promenad till oss via gågatan genom centrum. Du kan även enkelt åka med buss till Södertälje Centrum. Flera linjer avgår från Liljeholmens T-banestation.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: