Nyckelvikens friluftsområde

Grönområden

Senast uppdaterad: 2021-04-07

Tider

Se hemsidan för öppettider.

Beskrivning
I Nyckelvikens friluftsområde finns Nyckelvikens herrgård med visningsjordbruk med djur och en örtagård. Här kan du se grisar, får och höns. Det finns även stora härliga gräsytor och promenadstråk och utanför en av stallbyggnaderna finns en grillplats och en värmestuga att äta matsäcken i.

Reservatet har ett nät av välskötta gång- och cykelvägar och flera ordnade rast- och grillplatser. Det finns även utegym, hundrastgård och lekplats i reservatet. I reservat finns två motionsspår, det gula spåret och det blå spåret.

Ett stort bestånd av gamla ekar och ståtliga lindar gör Nyckelviken naturreservat på Sicklaön unikt, inte bara för Nacka. En del träd är skyddade som naturminnen. Mellan lummiga träddungarna breder ängarna ut sig. 1700-talsbyggnaderna är välbevarade och rester av äldre odlingslandskap gör reservatet till en värdefull kulturmiljö.

Se hemsidan för mer information.
Välkomna!

HITTA HIT

Buss 409, 411 från Slussen (ca 30 min fr Sthlm C). Efter en kortare promenad är du framme vid gården. Med bil: ta av från Värmdöleden mot Jarlaberg, sväng höger vid skylt Nyckelviken.
Kostnad

Fri entré.

Info
  • Adress: Nyckelviksvägen, Nacka
  • Telefon: 08-718 80 00
  • Webbplats: www.nacka.se
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta
Allt som händer – Nyckelvikens friluftsområde

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen