https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/11/matilda-the-musical-bild.jpg

Storslagen familjemusikal på Kulturhuset Stadsteatern!

Följ med på en magiska resa in i Roald Dahls universum när den prisbelönta musikalen Matilda, baserad på Dahls klassiska barnbok, har premiär på Kulturhuset Stadsteaterns stora scen den 1 december! Se Robert Fux i rollen som tyranniska rektor Trunchbull och Lisette Pagler som kärleksfulla läraren Fröken Honey. Regi och koreografi av Fredrik Benke Rydman.

Texten uppdaterades i april 2024

Sedan premiären i London 2011 har ”Matilda the Musical” charmat publik världen över och mottagit prestigefyllda priser som Oliver Award och Tony Award. Nu kommer den till Stockholm med oförglömliga musiknummer som ”Makalös”, ”När jag blir stor” och ”Bråkig”.

I centrum av berättelsen står Matilda Wormwood, den begåvade flickan som vägrar underkasta sig den kalla vuxenvärldens orättvisor. Matilda flyr in i en värld av böcker och magi för att övervinna de orättvisor hon stöter på i det kärlekslösa hemmet och från den tyranniska rektor Trunchbull på skolan. Under resan får vi även lära känna den kärleksfulla Fröken Honey som blir Matildas nära vän och bundsförvant.

Trunchbull är demon-drag deluxe!

Robert Fux, skådespelare
https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/11/matilda-the-musical-bild-barn-dans-e1709290032485.jpg
För regi och koreografi står veteranen Fredrik Benke Rydman som tidigare varit aktuell med bland annat Snövit på Dansens Hus

– Att få göra rektor Trunchbull är en svavelosande dröm sedan länge. I henne ryms alla begränsande, förminskande, maktfullkomliga vuxna jag nånsin träffat. Varje saga har sin drake att besegra, varje tid sitt motstånd att övervinna och jag kommer inte bli en lätt match för Matilda. Trunchbull är demon-drag deluxe! säger Robert Fux, skådespelare.

Regissören och koreografen Fredrik Benke Rydman delar sin entusiasm: ”Det känns overkligt att få jobba med Matilda där allt det jag älskar finns med. Fantastisk musik, humor med en allvarsam botten, skruvade karaktärer och en massa talangfulla barn.”

Miss inte chansen att förlora er i denna magiska värld full av musik, humor och värme!

Info