5–12 år

Barnspår

Isbjörnens spår

Etnografiska museet

Vad döljer sig bortom Arktis istäckta vidder? Vilka djur finns i det bistra och kalla klimatet och hur lever människorna?

Isbjörnens spår är en tipsrunda på 6 frågor där svaren skrivs in i ett korsord och ett ord bildas i mittenraden. På den här tipsrundan kommer du att få titta närmare på saker och föremål som kommer från Arktis och lära dig om sakerna, men också om människorna som använt dem. Hämta häftet med barn- och familjespåret Isbjörnens spår i receptionen och ge dig ut på äventyr i utställningen Ursprungsfolk i tre klimat: Arktis.

Arktis kallas det stora område som ligger runt nordpolen. I Arktis råder ett kallt klimat och där bor djur som exempelvis isbjörnar och sälar. Även om klimatförändringar på senare tid tyvärr börjat förändra miljön i stora delar av Arktis blir vintrarna fortfarande väldigt kalla. Några länder som helt eller delvis ligger i Arktis är: Kanada, Grönland och Ryssland.

Trots att det är så kallt i Arktis har människor bott där i tusentals år. På den här tipsrundan kommer du att få titta närmare på saker och föremål som kommer från Arktis och lära dig om sakerna, men också om människorna som använt dem.

Testa dig själv! Kan även du bli en ”stor jägare i norr”?
Lycka till!

När

Tisdag 11-17, onsdag 11-20, torsdag-söndag kl. 11-17

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 69 från Sergels torg, hållplats Museiparken på Gärdet.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: