8–12 år

Museum

Prova på

Spännande för barn i alla åldrar

Kom till Polismuseet och gå in i rollen som polis! Lös kluriga fall, kör ”blått” i polisbilen och undersök en brottsplats, eller passa på att kika närmare på polisens utrustning och testa på att prata i polisradio. 

I barnutställningen Polis, polis… finns en polisbil och en polismotorcykel med riktiga blåljus. Kommunicera med varandra via en polisradio och testa era kunskaper som brottsutredare. Med hjälp av olika bevisföremål, fingeravtryck och vittnesuppgifter kan ett inbrott lösas! Vem kan brottslingen vara? Alla som löser fallet får en belöning i receptionen. 

Utställningen Brottspår handlar om kriminalteknik och kända fall och i centrum står en brottsplats. Vad kan ha hänt? Hur många personer var där? Och varför saknas det fjärde bordsbenet? Testa att tänka som en kriminaltekniker och se om du kan lista ut vad som har hänt. (Vi rekommenderar att barn under 10 år har en vuxen som sällskap.)

I utställningen En större uppgift får du veta mer om polisens alla spännande roller, som hundförare, dykare och ryttare. I utställningen finns massvis med spännande polisutrustning att kika närmare på – som allt det poliser har i sitt bälte: handfängslen, batong, pistol och pepparspray. I den virtuella garderoben kan alla se sig själva i olika polisuniformer. Dags att testa dina kunskaper om polisen? I receptionen finns polis-pyssel för barn att lösa.

På trafiklekplatsen utomhus kan barn lära sig mer om trafikregler på ett lekfullt sätt. Besökare som betalat inträde till Polismuseet kan hyra trampbilar och ge sig ut i trafiken. Osäker på vad vägskyltarna betyder? Då är Polismuseets trafiklekplats rätta stället att träna dina kunskaper på. Trampbilarna finns att hyra maj till oktober.

Vad har poliser i sitt bälte och hur snabbt får de köra polisbil? I visningen Prata polis får barn chansen att ställa sina frågor om polisen, vi visar även upp polisens utrutning. Varje lördag och söndag kl. 12.30.

Välkommen till ett spännande museum om poliser och brott! 

När

Tisdag till fredag 12.00-17.00, lördag och söndag 11.00-17.00

Pris

Vuxen 80 kr, student och pensionär 60 kr, barn upp till 19 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Vi finns bredvid Tekniska museet på Gärdet i Stockholm. Buss 69 mot Blockhusudden/ Kaknästornet, hållplats Museiparken.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: