Från 5 år

Museum

Visning

Sommarlov på Polismuseet

17 jun–18 aug

Polismuseet

SOMMARLOV PÅ POLISMUSEET 17/6 – 18/8

Polismuseet har som vanligt ett fullspäckat program i sommar. För att du inte ska missa något, håll koll på alla aktiviteter här nere.

12.30 – 13.00 BARNVISNING: PRATA POLIS (passar barn 5 år och uppåt)
Vad har poliser i sitt bälte och hur snabbt får de köra polisbil? På Polismuseet har barn chans att ställ sina frågor om polisen. Här får man även titta närmare på utrustningen poliser har i sitt bälte.

14.00 – 14.30 MYSTERIEVISNING (passar barn 5-7 år)
Vem har tappat sin pärlhalsband och kan Al Calzone ha något med saken att göra? Mysterievisningen om den försvunna guldbatongen är en rolig visning där barn mellan 5 och 7 år för följa med på en spännande jakt efter ledtrådar som kan lösa fallet. Begränsade platser, biljetter släpps i receptionen 30 minuter innan visningen startar.

14.30 – 15.00 JUNIORVISNING: INBROTTSTJUVEN (passar barn 8-12 år)
En tjuv har brutit sig in på museet och kriminaltekniker har undersökt brottsplatsen. Nu är det dags för alla kluriga barn att bli utredare och analysera spåren för att hitta gärningspersonen. Inbrottstjuven är en interaktiv och spännande visning där barn mellan 8 och 12 år får vara med och utreda ett brott. Begränsade platser, biljetter släpps i receptionen 30 minuter innan visningen startar.

HYRA TRAMPBILAR
På trafiklekplatsen finns trampbilar att hyra för alla museets besökare. Utöver inträde för vuxna kostar trampbilarna 40 kr att hyra för 20 minuters åktid. 

BARNUTSTÄLLNINGEN POLIS, POLIS…
I barnutställningen Polis, polis… finns en polisbil och en polismotorcykel med riktiga blåljus. Här kan barn kommunicera med kompisarna via en polisradio och testa sina kunskaper som brottsutredare. Med hjälp av olika bevisföremål som till exempel fingeravtryck, skospår och vittnesuppgifter kan kluriga barn på egen hand försöka lösa ett brott. Vem kan brottslingen vara? Alla som löser fallet får en belöning i receptionen.

När

17 juni-18 augusti

Pris

Ordinarie: 60 kr
Barn t.o.m 19 år: Fri entré
Student & pensionär: 40 kr
Årskort vuxen: 200 kr

För uppdaterade priser se Polismuseets webb.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Vi finns bredvid Tekniska museet på Gärdet i Stockholm. Buss 69 mot Blockhusudden/ Kaknästornet, hållplats Museiparken.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: