Gratis

Alla åldrar

Lekpark

Barnens Wäsby Verkstäder

Barnens Wäsby Verkstäder är en lekplats som stimulerar barnens fantasi och uppmuntrar till lite annorlunda lek. Lekplatsens tema Wäsby Verkstäder har hämtat inspiration från förr då Väsby var en ort med stor tillverkningsindustri. Lekplatsen finns i Vilundaparken.

I temalekplatsen kan du leka verkstad inne i fabrikerna, och bli stark även om du är liten genom kugghjul och tackel och tåg med mera. Du kan åka rutschkana i Volvo Amazons dörrhandtag eller krypa in i kamerahuset till en Hasselbladskamera och därifrån spana på omvärlden. Du kan leka kontor i brukskontoret, brandman på brandbilen, bilmekaniker i bilverkstan eller snickare i snickarverkstan. Det finns också en bondgård med djur, en skeppssättning med en grill i mitten, och en stor Optimuslampa. På området finns också en skola och en Konsumbutik man kan leka i.

Temalekplatsen Barnens Wäsby Verkstäder är ritad av Tor Svae, konstnär och scenograf. Han har bland annat skapat temamiljöer på Junibacken, Mulle Meckparken i Järvastaden och Bryggartäppan på Södermalm. 

När

Alltid öppet

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Kollektivtrafik: Närmaste busshållplats är Vilundaparken.
Parkering: Det finns parkeringsplatser med 4 timmar gratis parkering med p-skiva i anslutning till Vilundaparken.

Annonser:

Annonser: