Från 5 år

Slott

Gripsholms slott

Besök den spännande vasaborgen Gripsholm med höga torn, tjocka murar och mörka valv! Se Prinsessans våning, Fängelset och Övre rustkammaren med kanoner, riddarrustningar och lejonet Leo.

Gripsholms slott började byggas 1537 och här bodde Gustav Vasa med sin familj, skyddade av vallgrav, kanontorn och skyttegång. På 1700-talet bodde kung Gustav III här och lät bygga en fantastisk teater.

I dag är Gripsholms slott ett populärt utflyktsmål, inte minst för barnfamiljer. Här finns mycket spännande att upptäcka. På borggården finns två stora kanoner, Galten och Suggan.

Med de kluriga och roliga bildjakterna blir besöket en upptäcktsfärd för medföljande barn och barnbarn. Bildkartor hämtas i entrékassan (kostnadsfri) och aktiviteten utförs på egen hand i vuxens sällskap, under slottets ordinarie öppettid.

I slottsbutiken finns ett fint sortiment för barn, böcker och leksaker med slottsanknytning.

När

Se hemsida för öppettider
www.kungligaslotten.se/gripsholmsslott

Pris

Vuxna 160 kr, studerande 140 kr, barn 7-17 år 80 kr, barn 0–6 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Med bil: E 20 mellan Stockholm och Eskilstuna, sväng av trafikplats Läggesta. Skyltat mot Gripsholm/Mariefred. Fri parkering för slottsbesökare.
Med tåg, SJ regionaltåg mellan Stockholm och Eskilstuna. Stig av i Läggesta, buss eller sommartid museijärnväg (ÖSlJ) till Gripsholm/Mariefred.
Med ångbåt från Stadshuskajen med S/S Mariefred.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: