Alla åldrar

Museum

Lekmiljö

Junibacken

På barnkulturhuset Junibacken får barn och vuxna chansen att uppleva fantastiska saker tillsammans. De där magiska ögonblicken som är svåra att beskriva i ord, men som betyder allt för den som är där – det är dem vi ger er. Teater, sång och en väldig dos fantasi och uppfinningsrikedom är våra verktyg. Ambitionen är att fortsätta skapa, inspirera och stimulera i Astrids anda. 

På Junibacken hittar du Sagotorget. Här bor några av våra mest älskade barnboksfigurer. En del flyttade in för längesen och ser ut att vara här för att stanna, andra kommer på kortare besök och dyker kanske upp någon annanstans längre fram. 

Du kan också kliva ombord på Sagotåget där du möter Madicken, Emil, Karlsson och de andra på en förtrollande resa mellan svensk sagosommar och rytande Karmafall. Vackert, spännande och lite sorgligt – precis som det ska vara.

Besök också Villa Villekulla! Pippis hus är kanske inte riktigt som ett vanligt hus. Men det är väldigt bra! Frågan är om det inte är snäppet bättre? Välkommen att undersöka saken själv! Göm dig i vedlåren, åk kana ner från taket, prova ett par knasiga skor eller leta reda på herr Nilsson som gömt sig som vanligt. Här kan allt och lite till hända!

På Junibacken förköper du din dagsbiljett med en bokad entrétid. 

När

Se Junibackens hemsida för öppettider.

Pris

Priset varierar beroende på vilken dag du besöker oss. Se vår hemsida för aktuella priser.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 67, 69 & 76.
Spårvagn linje 7.
15 minuters promenad från T-banestation Karlaplan, Djurgårdsfärjan från Slussen eller M/S Emelie från Nybroviken, Hammarby sjöstad och Masthamnen.
Parkering finns i anslutning till museet.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: