Sportlov Tumba bruksmuseum

Gratis

Alla åldrar

Museum

Skapa & pyssla

Tumba bruksmuseum

Tumba bruksmuseum är ett statligt arbetslivsmuseum vid Tumba bruk. Fyra familjevänliga hus (Oxhuset, Röda magasinet, Kölnan och Spruthuset) med utställning om tillverkningen av sedlar och hur människorna levde på bruket. Bruksområdet är barnvänligt, vackert och bjuder på ett härligt lugn.

Sommaren på Tumba bruksmuseum

– Jordnära är en familjeutställning som tar avstamp i livet på Tumba bruk runt förra sekelskiftet. Utställningen tar plats såväl inne i museet som ute. Möt även dagens självhushållare och få en inblick i deras vardag om att leva ett mer hållbart liv. I samband med utställningen erbjuds en mängd härliga barn- och familjeaktiviteter. Läs mer om Jordnära och sommaren på museet här!

Fler aktiviteter på bruket
Leka affär i den fina gamla konsumbutiken med tillhörande soffhäng. Här går det fint att äta lunchen eller fikat från mysiga Brukscaféet.
Upptäckarspåret är ett sex stopp långt barnspår runt om i hela bruket. Hämta kartan i museientrén så kommer ni få lagom listiga ledtrådar för att hitta till alla stoppen. För den som tar sig hela vägen runt väntar en liten belöning i entrén!
– En ständig favorit bland familjer är att provsitta brandbilen i Spruthuset. Spruthuset byggdes 1926 för att fungera som brukets brandstation. Här finns brandsprutor, hjälmar och annan utrustning.
– Slå dig ner en stund i köket hos Brukscaféet eller, om vädret tillåter, på den mysiga uteserveringen. Här serveras hembakat kaffebröd, varma och kalla drycker och lättare luncher. På menyn finns även smörrebröd och pannkakor.

Varmt välkomna till Tumba bruksmuseum!

När

Öppet tors-sön kl 11-16

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Pendeltåg till Tumba station, buss 725 till hållplats Tumba bruksmuseum, ca 150 m till museet

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: