Gratis

Alla åldrar

Museum

Vikingagården Gunnes gård

Gården har stängt för allmänheten och öppnar igen helgen 2-3 april 2022.

Upplev vikingatiden – en av historiens mest mytomspunna perioder! På The Viking Museum finns en interaktiv utställning som visar flera olika delar av människorna under vikingatidens historia. Här kan ni även följa Ragnfrid och hennes familj under ett par dramatiska år på 900-talet genom att åka en vikingafärd.

Kom och njut av livet på en rekonstruerad vikingatida bondgård. Titta på djuren och de stämningsfulla husen. Gå tipspromenaden på gården eller Fornslingan i skogen. Ströva bland järnåldersgravar och runstenar, eller prata med någon av våra pedagoger i historisk dräkt.

Gunnes gård är en rekonstruktion av en vikingatida gård från början av 1000-talet e Kr. Gården är vackert beläget i ett fornlämningsrikt område där djuren betar på gravkullarna.

 Elden är tänd utomhus för den som vill grilla egen medhavd korv.

När

Gården har stängt för allmänheten och öppnar igen helgen 2-3 april 2022.

Pris

Fri entré.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Med bil tar ni av från E4 vid Upplands Väsby trafikplats avfart nr 176, åk Mälarvägen, Ekebovägen och Ryttargatan.

Med kommunalt tar ni pendeltåg (Södertälje-Märstalinjen eller Älvsjö-Uppsalalinjen) till Upplands Väsby station. Därefter buss 536 eller 545 till hållplats Ryttargatan, följ sedan skyltarna mot Gunnes gård. Från Stockholm tar hela resan ca 40 min.