Den långa flykten, Kulturhuset Stadsteatern

Från 10 år

Teater

Den långa flykten

6 dec–15 jan 2025

Kulturhuset Stadsteatern

Äventyrlig familjeföreställning baserad på Richard Adams älskade romanklassiker i regi av Alexander Mørk-Eidem. En flock vildkaniner hotas av människornas framfart och ger sig av på flykt. Det blir en dramatisk färd kantad av faror och oväntade möten. Sverigepremiär den 6 december på Stora scenen, Kulturhuset Stadsteatern.

Den synska lilla kaninen Femman känner på sig att faran är nära. Tecknen syns överallt i naturen. De unga kaninerna, med ledaren Hassel i spetsen, bryter sig ur flocken för att ge sig av på flykt i sökandet efter en ny, tryggare boplats. Under den dramatiska vandringen drabbas gruppen av oväntade motgångar och konflikter men får även nya insikter. Kommer de att kunna samarbeta, kommer de hitta ett nytt hem och kommer de att överleva?

Den långa flykten bygger på Richard Adams älskade roman från 1972, som även gav upphov till den tecknade filmklassikern från 1978. Det är en episk fantasyberättelse om överlevnad i en förbryllande värld. 

Om regissören
För regi och dramatisering står Alexander Mørk-Eidem som tidigare gjort de hyllade uppsättningarna Alltid vara vi, Röde Orm, Morbror Janne, Tre musketörer och Djungelboken. Mørk-Eidem är sedan 2023 husregissör på Kulturhuset Stadsteatern.

Om ensemblen
Den stora ensemblen består av cirka 25 medverkande däribland Lancelot Ncube, Nina Dahn, Shebly Niavarani, Manuela Gotskozik Bjelke, Emil Hedayat, Ann-Sofie Rase, Gerhard Hoberstorfer, Bahador Foladi, Angelika Prick, Jörgen Thorsson, Odile Nunes, Anders Johannisson, Magnus Bjøru samt kompositören och trumslagaren Anna Lund.

När

6 dec 2024 – 15 jan 2025

Pris

295 kr – 585 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: