5–12 år

Slott

Sommar på barnens Gripsholms slott

Fängelsehålor, rustkammare, kanoner, ett uppstoppat lejon. Hundratals porträtt som följer dig med blicken i de vindlande gångarna… ta med barn och barnbarn till den spännande vasaborgen.

Familjevisning
Vasaborgen Gripsholm kan du upptäcka på egen hand och i egen takt, men att följa med på en guidad slottstur ger så mycket mer. Vår familjevisning är anpassad till barn i åldern 6–10 år men är lika underhållande för medföljande vuxna.

15 juni–15 aug: dagligen kl. 13.00

Visningarna är cirka 45 minuter och kostar 40 kr utöver ordinarie entrébiljett (gratis 0–17 år). Maxantal 35 personer per visning. Entrébiljett tillkommer, köps via biljettlänken eller i entrékassan.

Barnaktivitet på egen hand
Med de kluriga och roliga bildjakterna blir besöket en upptäcktsfärd för medföljande barn och barnbarn. Bildkartor hämtas i entrékassan (kostnadsfri) och aktiviteten utförs på egen hand i vuxens sällskap, under slottets ordinarie öppettid.

Aktiviteten passar barn i alla åldrar och är även en utmaning för medföljande vuxna. Alla barn som utför uppdraget får en belöning som hämtas i entrékassan. Välj mellan bildjakten ’Modesafari’ och ’Skäggjakten’.

När

Familjevisningar:
15 juni–15 aug: dagligen kl. 13.00

Pris

Vuxna 160 kr, studerande 140 kr, barn 7-17 år 80 kr, barn 0–6 år gratis.
Familjevisning: 40 kr utöver ordinarie biljett

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Med bil: E 20 mellan Stockholm och Eskilstuna, sväng av trafikplats Läggesta. Skyltat mot Gripsholm/Mariefred. Fri parkering för slottsbesökare.
Med tåg, SJ regionaltåg mellan Stockholm och Eskilstuna. Stig av i Läggesta, buss eller sommartid museijärnväg (ÖSlJ) till Gripsholm/Mariefred.
Med ångbåt från Stadshuskajen med S/S Mariefred.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: