Gratis

Från 3 år

Utflykt

Sommarsäsong på slottet

Pågår till 31 augusti

Skoklosters slott

Teater Tummeliten
Klockan 12.30 och 14.30

I sin stuga bodde Petter med en katt och fyra getter. Hela dagen måste ”Petter valla sina fyra getter”. Röd och Blå och Gul och Vit sprang i skogen hit och dit. Mitt i skogen i en sten, bodde trollet Ludenben. Petter och hans fyra getter är dramalek för barn mellan 2 – 6 år/förskoleklass och medföljande vuxna. Publiken får delta interaktivt, sjunga sånger och upprepa rim och ramsor. Föreställning är cirka 40 minuter och är gratis. Teatern visas i portiken på slottet. 

Stråktrio i Brahematsalen
Klockan 13.30

Lyssna till en stråktrio i Brahematsalen på Skoklosters slott. Repertoaren är barock- och wienklassisk musik. Spelningen tar cirka 45 minuter och är gratis. Besökare är välkomna att stanna och lyssna på hela spelningen, men det går också bra att uppleva musiken en kortare stund. Inga sittplatser, men fällstolar finns att låna.

Paradiset
Öppet 6 juni-14 augusti klockan 12-16.30

Välkommen till vår idylliska gård bredvid slottet där slottsfogden har sin kåltäppa! I Wrangelbarnens paradis kan du utforska naturen och lära dig mer om vad man odlade i Skokloster en gång i tiden. Här kan du vara kreativ och skapa med det vi hittar i naturen, rida med käpphästar och mycket mera!

Tornerspel
29-31 juli

Riddare, hästar, bågskytte och gycklare! Nordic Knights håller medeltida marknad på Skoklosters slott med knallare, kaffeservering och underhållning. 

När

1 juni och 31 augusti klockan 11-17

Pris

Det är fri entré att besöka slottsparken och slottets bottenvåning.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Med tåg och buss från Stockholm tar man pendeltåget till Bålsta (sitt långt fram i tåget för att komma närmast utgången) och byt där till UL-buss 311 mot Skokloster. Resan tar ca en timme och en kvart.