Gratis

Alla åldrar

Museum

Skoklosters slott

Ett av världens främsta barockslott ligger i naturskön miljö vid Mälarens strand. Skoklosters slott uppfördes mitt under den svenska stormaktstiden och är det största privatpalats som någonsin byggts i Sverige. Här kan ni spana in stora samlingar av vapen, böcker, målningar och andra föremål från hela världen.

Audioguide – tillgänglig när paradvåningen kan öppna igen
Vår audioguide tar med dig på en rundvandring genom slottet. Margareta Juliana Wrangel berättar om slottet där hon bor med sin mamma, pappa och alla syskon. Pris: 20 kronor.

Visningar
Under slottets öppettid har vi visning var 15:e minut. Vi besöker de praktfulla paradvåningarna, tittar in i den Ofullbordade salen och tar oss hela vägen upp till Wrangels rustkammare. Biljetterna släpps samma dag, Några av visningarna går att förboka på tickster.com.

Slottssafari 
Leta efter djur i paradvåningens konstverk, på tak, väggar och möbler. Hittar du den eldsprutande draken i taket? Barnspåret finns vid ingången till Wrangelvåningen en trappa upp.

Varmt välkomna!

När

Slottet är främst öppet på skollov och under sommarhalvåret. Se hemsidan för exakta öppettider.

Pris

Fri entré. Guidad visning: vuxna 120 kr, barn gratis. Dramatiserad visning: vuxna 120 kr, barn 60 kr. Observera att slottet är kontantfritt.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Med tåg och buss från Stockholm tar man pendeltåget till Bålsta (sitt långt fram i tåget för att komma närmast utgången) och byt där till UL-buss 311 mot Skokloster. Resan tar ca en timme och en kvart.